28 / 04 / 2024

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Türkiye'deki yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışı gerçekleştiren Realty Balkans Emlak'tan gayrimenkul uzmanı Fatih Candan, bölgedeki piyasa şartlarını ve sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Türkiye'deki yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışı gerçekleştiren Realty Balkans Emlak'tan gayrimenkul uzmanı Fatih Candan, bölgedeki piyasa şartlarını ve sektörü değerlendirdi. Karadağ'daki gayrimenkul fiyatlarının diğer ülkelere oranla daha uygun olduğunu vurgulayan Candan, hükümetin uluslararası yatırımcılara vergi muafiyeti ve mülk haklarını güvence altına alma gibi destekler sağladığını belirtti.

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Adriyatik Denizi kıyısındaki Balkan ülkesi Karadağ'da, yazlık ev yatırımı yapmak ya da bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların yükselen talebiyle emlak piyasasının son seneelrde yükselişe geçtiğini dile getiren Candan, Karadağ'ın istikrarlı ekonomisi ve elverişli konumunun emlak pazarını gelecek yıllar içerisinde büyütmesinin beklendiğini söyledi. 

Candan, dörtte biri plajlardan oluşan 295 kilometre sahil şeridiyle Karadağ, ülkeyi ziyaret eden turistler kadar, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenleri de cezbettiğini aktardı.

Karadağ'da yatırım yapacaklar kişiler için devlet tarafından sağlanan çeşitli destek ve teşvik paketleri olduğunu söyleyen Candan, Karadağ hükümetinin, emlak piyasasını iyileştirmek amacıyla inşaat ruhsatı almakla ilgili süre ve maliyetleri azaltmayı amaçlayan politikalar uygulandığı bilgisini verdi.

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Bu durumun yatırımcıların pazara girmesini kolaylaştırdığına dikkat çeken Canan, ayrıca, Karadağ'daki  gayrimenkul fiyatlarının İspanya ya da İtalya gibi diğer Akdeniz destinasyonlarına kıyasla nispeten uygun olması ve daha düşük giriş maliyetiyle yüksek getiri arayan yatırımcılar için bölgeyi cazip bir seçenek haline getirdiğini de aktardı.

Canan, "Biz de Podgorica'daki ofisimiz aracılığıyla Karadağ'dan ev almak isteyen Türkiye'den yatırımcılara tüm süreçte eşlik ediyor, prosedürlerin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlıyoruz" diye belirtti. 

İşte Canan'ın diğer açıklamaları...


Geri Dön