29 / 04 / 2024

Karadeniz'de coğrafyanın gerçeklerini dikkate almayan bir yapılaşma var!

Karadeniz'de coğrafyanın gerçeklerini dikkate almayan bir yapılaşma var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem, sel, heyelan gibi afetler bizi önceliklerimizi değiştirmeye mecbur bırakmıştır. Bir süredir bu konudaki hassasiyetimizi hem kentsel dönüşüm çalışmaları hem yeni imar planları hem estetik önceliği ile zaten hayata geçiriyorduk" dedi...



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına, başta Giresun olmak üzere Karadeniz'in bazı şehirlerini etkileyen afette yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "Giresun'daki vergi mükelleflerimizi, 22 Ağustos 2020'den 30 Kasım 2020 tarihine kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz" açıklamasında bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin pek çok yeri gibi Karadeniz'de de geçmişte şartların zorlamasıyla yaşanılan, coğrafyanın gerçeklerini yeteri kadar dikkate almayan bir yapılaşma ortaya çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"İrademizi ve gücümüzü aşan deprem, sel, heyelan gibi afetler bizi önceliklerimizi değiştirmeye mecbur bırakmıştır. Bir süredir bu konudaki hassasiyetimizi hem kentsel dönüşüm çalışmaları hem yeni imar planları hem estetik önceliği ile zaten hayata geçiriyorduk. Yaşadığımız her afet, bizi bu konuda daha kararlı hareket etmeye yöneltmektedir. İnşallah hep birlikte bizden sonraki nesillere her bakımdan daha güvenli ve yaşanabilir bir Türkiye bırakacağız. Ülkemizdeki 83 milyon vatandaşımızın her birinin de aynı anlayış ve kararlılıkla hareket edeceğine inanıyorum. Özellikle ekranlarda izlediğimiz Giresun Dereli tamamıyla.... Dereli'nin merkezinin nasıl kayalarla dolup taştığını, bütün mağazaların, dükkanların ne durumda olduğunu gördük. Aynı şekilde Espiye, aynı şekilde merkez..."

Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un olay olur olmaz afet bölgesine gittiğini, burada Giresun milletvekilleri ile çalışmaları yerinde izlediklerini, atılması gereken adımları attıklarını belirtti.

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

Giresun'daki selde 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü!

Eyüp Muhcu: Kaçak yapılaşma yerleşim yerlerini savunmasız bıraktı!


Geri Dön