29 / 04 / 2024

Karadeniz'de turizm sorunlarına çözüm önerileri sıralandı!

Karadeniz'de turizm sorunlarına çözüm önerileri sıralandı!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜDOFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve de Bölge Derneği KATİD Başkanı Murat Toktaş, Trabzon'daki otelcilerle bir araya geldi, sorunlara çözüm önerileri sıralandı.



KATİD Başkan Yardımcısı Ali Şahin'in ev sahipliğinde Grand Zorlu Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Murat Toktaş, 'Son yılların en hızlı gelişen ve cazibe bölgesi olan Trabzon imajının bozmadan büyümesini sürdürmeli' dedi. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ne gelen turistlerin olmazsa olmaz ziyaret yerlerinden biri olan Trabzon'un aynı zamanda bölgeye gelen yabancı turist sayısından daha fazla turisti ağırladığına dikkat çeken Toktaş, "Bu yoğunluklu birlikte özellikle yaz aylarında yaşanan sorunların sektörde konuşulmaya başlanması bizim bir an evvel tedbir almamız gerektiğinin sinyalidir. Doğası, tarihi, kruvaziyer turizmi ve misafirperver insanları ile özel bir er olan Trabzon aynı zamanda çok geniş turizm alternatiflerine sahip. Zengin mutfağı bile tek başına bir turizm hareketi sağlamaktadır. Ayrıca Trabzonspor markasını da unutmamalı.KATID Başkanı Toktaş, toplantıya ev sahipliği yapan Zorlu Grand Otel Müdürü Ali Şahin'e günün anısına bir plaket takdim etti. 



GÜÇLENDİRDİK KATİD, Bakanlık belgeli tesisleri aynı çatı altında toplamak ve güçbirliği yapmak üzere kuruldu KATİD'in Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, bakanlık belgeli tesisleri bir çatı altında toplamak ve güç birliği yapmak için, turizme gönül vermiş bölgedeki birçok tesisin yöneticileri ile birlikte kurulduğunu belirten Toktaş, "Karadeniz Bölgesi'nde daha evvel gerçekleşmeyen birlikteliği sağlamak amacı ile yola çıktık. Bu kapsamda bölgemizdeki 18 ilde (Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak) faaliyet gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bakanlık belgeli tesisleri bir çatı altında toplamak ve güç birliği yapmak için Aralık 2013'te derneğimizi kurduk. Bu birlikteliğimizi, Türkiye Otelciler Federasyonu'na (TÜROFED) üye olarak daha da güçlendirdik" dedi. 

TAKA


Geri Dön