30 / 04 / 2024

Karaderili Şirketler Grubu Kütahya'da 55 milyon euroluk termal sağlık merkezi kuracak!

Karaderili Şirketler Grubu Kütahya'da 55 milyon euroluk termal sağlık merkezi kuracak!

Kütahya'nın Emet ilçesindeki termal bölge, birçok hastalığa şifa oluyor. Kütahya'nın Emet ilçesi sağlık turizminde atağa geçti. Bölgede otel inşa eden Karaderili şirketi, 55 milyon euroluk yatırım yapıyor...



Kütahya'nın Emet ilçesi sağlık turizminde atağa geçti. Bölgede otel inşa eden Karaderili şirketi, 55 milyon euroluk yatırım yapıyor.


Kütahya'nın Emet ilçesindeki termal bölge, birçok hastalığa şifa oluyor. Dünyada bu nitelikte sadece iki yerde bulunan bu termal sular özellikle şeker hastalarının umudu oldu. Termal tesislerin 17 yıllığına işletme hakkını elinde bulunduran Karaderili Şirketler Grubu, işe önce araştırma yapmakla başlamış. Şirket, sadece Emet'te değil Yalova ve Balıkesir'de de termal sağlık tesisleri açarak, faaliyet alanını genişletti. Karaderili Şirketler Grubu Bayi ve Acenta Genel Koordinatörü Deniz Derelli, hedeflerinin yurtdışından tedavi amaçlı gelen ve Türkiye'yi tanımak isteyen turistleri çekmek olduğunu belirtti. Derelli, "Önceliğimizi termal suların olduğu bölgelere verdik. Şu anda Yalova'da ülkemizin en büyük 2 bin 200 yatak kapasiteli termal turizm kompleksi inşaatına devam ediyoruz. Sadece inşaat için ilk etapta 55 milyon euroluk yatırım yapacağız" dedi. 


ŞEKER HASTALIĞINA ÇARE 

Karaderili Oteller Grubu Koordinatörü Kenan Çakar da, otel arazisi içindeki Şekersu adı verilen kaynağın kandaki şeker oranını düşürdüğünü ifade etti. Çakar "Bir misafirim geldi. Suyu içmeden önce şekerini ölçtük 340'tı. İçtikten bir saat sonra 180'e düştüğünü iletti. Elbette bilim adamları ve doktorlarca kontrol edildikten sonra kesin bir şey söylenebilir" diye konuştu. Çakar, otele daha bitmeden Körfez Bölgesi'nden teklif geldiğini de belirterek şunları söyledi: "Körfez'in en büyük gruplarından biri yatırımın çok üstünde bir kârla burayı satın almak istedi. Ancak buna yanaşmadık." 


İbrahim Acar/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön