02 / 05 / 2024

Karaman yeni imar planı askıya çıktı!

Karaman yeni imar planı askıya çıktı!

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu yaptığı açıklamada "Kaman Belediyesi olarak hazırladığımız revizyon ve ilave imar planı Belediye Meclisimizin 9 Mayıs tarihli toplantısında kabul edildi" dedi.




Karaman Belediye Başkanı Erhan Talu, "Kaman Belediyesi olarak hazırladığımız revizyon ve ilave imar planı.  Belediye Meclisimizin 9 Mayıs tarihli toplantısında kabul edildi" dedi. 

Revizyon ve ilave imar planını kapsayan belediye meclisi kararının bir ay süreyle askıya çıkarıldığını belirten Başkan Erhan Talu, revizyon imar planındaki değişikliğin nedenleri hakkında şu açıklamalar da bulundu: *2001 yılında onaylanan imar planımızın sınırları içerisinde kalan alanlarda, günümüze kadar meclis kararları ile yapılan plan tadilat kararlarının plana işlenmesi, günümüze kadar yapılan ilave imar planlarının bütünlüğünün sağlanması, imar paftalarının güncellenmesi, hali hazır haritalar ile imar planının çakışmama ve kayma hatasının giderilmesi, 2001 yılında onaylanmış planın, gelişen ilçemizin ihtiyaçlarına cevap vermediği ve planın uygulamasında meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla imar ve şehircilik müdürlüğümüz, sorun teşkil eden bu konuların çözümüne yönelik bu çalışmalar sonuçlandırıldı. 

nİmar planlı alanın ve ilave imar planlı alana tamamının (yaklaşık 2500 ha.) jeolojik ve jeoteknik etütleri yapıldı. 

Hazırlanan rapora göre merkezde zeminlerin hangi özellikleri taşıdığı bir haritaya aktanldı. 

Hazırlanan jeolojik ve jeoteknik rapora göre ilçemizde teknik alanda önlem alınması gerekli alanların (önemli alanlar) ortaya çıkmıştır. Bu çalışmalar neticesinde Kaman Revizyon + İlave İmar Planı, Belediye Medisi'nin 9 Mayıs toplantısında kabul edildi. 



Yeni Aşıkpaşa


Geri Dön