29 / 04 / 2024

Karaman'da sokaklar yenileniyor!

Karaman'da sokaklar yenileniyor!

Karaman'da sokaklar yenileniyor. Karaman' da Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Tapucak Mahallesi' nde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Tartan Evi' nin batı kısmına bakan sokakta çalışmalar tamamlandı...



Karaman Tapucak Mahallesi'nde tarihi bir konak olan Tartan Evi'nin batı kısmına bakan sokakta çalışmalar tamamlandı. Binaların pencere ve kapı çerçeveleri, çatı kiremitleri, duvarları boyandı, sokak aydınlatmaları tamamen yenilenirken zemin, taş ustaları tarafından ak taş ile kaplandı. 


Konuyla ilgi bilgi veren Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Tapucak Mahallesi'nin kentin tarihi dokusunun yaşadığı, nefes aldığı ender alanlardan biri olduğunu söyledi. Bu mahallede koruma amaçlı bir imar planı gerçekleştirdiklerini ifade eden Uğurlu, "Tapucak Mahallesi'ndeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Mahallenin batı yakasındaki çalışmalarımızı tamamladık. Sokakları 100 sene önceki durumuna getirmek istiyoruz. Aydmlatmalarıyla, evlerin duvarlarıyla bir yenileştirme yapıyoruz" dedi.


Konya Yenigün


Geri Dön