01 / 05 / 2024

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

Karavana olan talep geçen senelere göre 4 kat artış gösterince karavan üreticileri de bu taleplere yetişemez oldu. Karavan üreticileri de ancak 1 sene sonraya gün vermeye başladı. 



Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle satışları adeta katlanan ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat'taki deprem felaketi sonrasında da yeniden ilgi odağı haline gelen karavanlar, otel fiyatlarındaki artışlar sebebiyle bu yılın da gözdesi oldu. Giderek artan bu talebe yetişemeyen karavan üreticileri de 1 sene sonraya gün vermeye başladı. 26 Nisan - 28 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul'da Kozyatağı MetroGross marketin otopark alanında Karavan Tanıtım Günleri gerçekleştirecek olan olan Anadolu Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, karavan sektörünün geçtiğimiz yılı çok hareketli geçirdiğini, bu sene de yaz mevsimi ile beraber hareketliliğin başladığını dile getirdi.

SATIŞLAR YÜZDE 400 ARTTI

Akşam'da yer alan habere göre konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkemizde lisanslı karavan üreticisi sayısının bine ulaştığını, senelik motokaravan ve çekme karavan dahil üretimin 170-180 bin olduğunu dile getiren Anadolu Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, yüzde 400 artış göstererek karavan satışlarına üreticilerin kalifiye personel sıkıntısı sebebiyle yetişemediğini dile getirdi. 

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

Anadolu Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu açıklamasında "Şu anda talep fazlalığı nedeniyle bir karavan en erken 1 senede teslim edilebiliyor. Yurtdışından da çok fazla talep geliyor" ifadelerini kullandı. 

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Ahmet Fazlıoğlu da geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada merakla beklenen bayram tatilinin de uzamasıyla beraber son dönemlerde karavanlara talepte artış olduğunu belirtmişti.

Yaptığı açıklamada özellikle tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs salgınından sonra karavanların daha popüler hale geldiğini dile getiren Ahmet Fazlıoğlu, 2020 yılı sonrasında 500'ün üzerinde üretici firmanın kurulduğunu söyledi.

Açıklamasında son zamanlarda yükselen otel fiyatlarıyla daha sık gündeme gelmeye başlayan karavan tatilinin diğerlerine oranla daha az maliyetli olması nedeniyle tercih edildiğini de sözlerine eklemişti.

 

Beykoz’da pek çok alanın sit derecesi düşürüldü! Kuzey Ormanları'nda rant tehlikesi! 

Altında ters dalga! Düşüyor! Altın yatırımcıları endişeleniyor! 15 Nisan 2024 altın fiyatları

Opel'den Nisan 2024'ün ilk kampanyası geldi! Düşük faiz fırsatlı Crossland'in yeni ve indirimli fiyatları şaşırttı! 


Geri Dön