04 / 05 / 2024

Karayolu tüp geçidinin temeli bugün atılıyor!

Karayolu tüp geçidinin temeli bugün atılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı'nın altından otomobillerin geçeceği karayolu tüp geçişinin temel atma törenini sürpriz bir şekilde öne alıp bugün gerçekleştiriyor



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı'nın altından otomobillerin geçeceği karayolu tüp geçişinin temel atma törenini sürpriz bir şekilde öne alıp bugün gerçekleştiriyor. Erdoğan'ın bu kararında, projenin mimarı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, seçim yasakları nedeniyle bakanlığı bırakacağı 9 Mart'tan önce temeli yetiştirmek istemesinin etkili olduğu öğrenildi.

4 YIL 7 AYDA TAMAMLANACAK

Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilecek projenin toplam büyüklüğü 1 milyar 75 milyon dolar. Türk-Kore Ortak Girişim Grubu, tüp geçişi 4 yıl 7 ayda inşa edecek. Tünel, Aksaray, Topkapı, Eminönü, Sultanahmet gibi yoğunluğu olan bölgelerden direkt karşıya geçiş sağlayacak. Florya-Sirkeci sahil yolunun Kazlıçeşme mevkisinden başlayarak, Anadolu tarafında  Ankara  Devlet Yolu'nun Göztepe Kavşağı mevkisinde sona erecek. Sadece otomobil, küçük otobüs ve minibüs gibi hafif araçların geçiş yapacağı karayolu tüneli için Ulaştırma Bakanlığı, daha önce geçiş ücretlerini, tek yön için KDV hariç en fazla 4, çift yön için ise 8 dolar olarak belirlemişti.
Sabah/Hamdi ATEşž


Geri Dön