28 / 04 / 2024

Karmod Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 75'e ulaştı!

Karmod Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 75'e ulaştı!

Karmod Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 75'e ulaştı. Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya yaptığı açıklamada, özellikle son on yılda gerçekleştirdikleri atılımla ihracat yaptıkları ülke 5 sayısının 75'e ulaştığını bildirdi...



Karmod Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 75'e ulaştı. Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya yaptığı açıklamada, özellikle son on yılda gerçekleştirdikleri atılımla ihracat yaptıkları ülke 5 sayısının 75'e ulaştığını bildirdi. 


Enerji tesislerinden inşaat ve altyapı işçi şantiye yapılarına, sosyal tesis yapılarından sosyal konut projelerine birçok alanda prefabrik yapı çözümleri sunduklarını belirten Çankaya, aynı anda dünyanın farklı kıta ve ülkelerinde projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. 


Bu yıl ihracat hedeflerini daha da yukarı taşıdıklarını vurgulayan Çankaya, yılın 5 ayındaki ihracat rakamlarının geçen yılın toplamına yaklaştığını bildirdi. 


Son on yılda ihracatın toplam üretimdeki payının da istikrarlı bir şekilde arttığını ifade eden Çankaya, şunları kaydetti:"İhracat artışımızda kuşkusuz hükümetimizin Afrika ülkeleri başta olmak üzere ihracat açılım stratejilerinin olumlu etkileri oldu. Bu sayede Afrika'da neredeyse ulaşmadığımız ülke kalmadı. Bizi sevindiren bir diğer husus da gerçekleştirdiğimiz ihracatta kutlandığımız lüm ürün tedariklerinin yurt içi üretimlerden karşılanması1 .'Prefabrik yapı sektöründe ülkemizi daha da ileri taşımak istiyoruz. Orta Asya, Afrika, Orta Doğu en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler ama Karmod'un 5 kıtada ürünleri şu an güvenle kullanılıyor. Dünyanın en büyük doğalgaz yatağı olan Şahdeniz 2'nin şantiye yapılarını biz ürettik. Irak'ta geçtiğimiz yıl tek seferde gerçekleşen dünyanın en büyük prefabrik sosyal konut projesi olma özelliği taşıyan bin 884 konutluk dev projeyi tamamladık. Şimdi de yine Irak'ta gerçekleştirmeye başladığımız 2 bin 500 prefabrik sosyal konutluk proje ile yine kendimize ait bir rekoru geliştiriyoruz." 


Yenigün İstanbul 


Geri Dön