29 / 04 / 2024

Karpuzun kilosu 35, dilimi 51 TL'den satılıyor! Fiyatlar yüksek gelince dilim karpuza talep arttı! 

Karpuzun kilosu 35, dilimi 51 TL'den satılıyor! Fiyatlar yüksek gelince dilim karpuza talep arttı! 

Yaz meyvesi olan karpuz Nisan ayında tezgahlarda yerini aldı. İstanbul tezgahlarında görücüye çıkan İran karpuzu kilosu 35 liradan dilimi ise 51 liradan satışa sunuldu. 



Yaz meyvesi olan ve tezgahlarda yerini almaya başlayan karpuzun kilo ve dilim fiyatı görenleri hayrete düşürdü. Uçuk fiyatlar vatandaşın alım gücünü etkiledi. Tezgahlardaki karpuz dilimlerine bakan vatandaş fiyatlarından dolayı yaklaşamıyor.

Karpuzun kilosu 35, dilimi 51 TL den satılıyor! Fiyatlar yüksek gelince dilim karpuza talep arttı! 

Yazın vazgeçilmez lezzetlerden biri olan karpuz görücüye çıktı. İstanbul Bayrampaşa'da bulunan pazarda tezgahta yer alan karpuzun kilosu 35 liradan satılıyor. Bütün karpuz almaya gücü yetmeyen vatandaşlar pazarcı esnafı, karpuzu dilimleyerek müşterisine satıyor. Ortalama bir buçuk kiloyu bulan bir dilim karpuzun fiyatı ise 51 lira.

VATANDAŞLAR FİYATLARI YÜKSEK BULDU

Tezgahtan tezgaha değişiklik gösteren karpuzun  kilosu Beykoz'daki bir manavda ise 20 liradan satılıyor. Yol üzerinde kendine ait tezgahında satış yapanlar ise karpuzun kilosunu 30 liradan satıyor. Karpuz fiyatları vatandaşın cebini yakıyor böylece fiyatları yüksek bulduklarını belirtiyor.

DİLİM KARPUZ DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Bayrampaşa'da pazar esnafı olan Hilmi Ekinci, 'Karpuzun kilosunu 35 liradan satıyoruz. Satmak için sabah 4 karpuz getirdim. Ramazandan dolayı alımlar çok düşük. Bugün 50 kilo karpuz geldi. Tane olarak satılmadığı için dilimleyerek satıyorum. Karpuzun dilimini 1 buçuk kiloya denk gelecek şekilde kesip 51 liraya satıyoruz. Bütün karpuz alamayan vatandaş dilim karpuzu daha çok tercih ediyorr" dedi.

Peki diğer tezgahlarda karpuz ne kadara satılıyor?  Adana  karpuzu ne zaman gelecek? 
 


Geri Dön