29 / 04 / 2024

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu tünelinden son fotoğraflar!

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu tünelinden son fotoğraflar!

Kars- Tiflis- Bakü demiryolu hatı projesinin inşaatında yüzde 60 seviyesine ulaşıldığı açıklandı. Karsı Pekine ve Londraya bağlayacak olan demir İpek Yolu inşaatında bin 200 işçinin çalıştığı bildirildi



 

Temeli üç yıl önce Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Cumhurbaşkanlarının katılımı ile Karsta atılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunun Türkiye tarafında olan inşaatında Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş incelemelerde bulundu.


Türkiye sınırlarından başlayan 3 kilometrelik bir tünel ile Gürcistan topraklarına girecek olan BTK Demiryolu hattının yaklaşık 600 milyon liraya mal olması bekleniyor.


KARSLI OLARAK ŞANSLIYIZ

BTK demiryolu hattında incelemelerden sonra bir açıklama yapan Milletvekili Ahmet Arslan, inşaatta yüzde 60lar seviyesine ulaşıldığını söyledi Ahmet Arslan, "Ülkemizde ulaştırma altyapısı anlamında çok şey yapılmaktadır. Biz de Karslı olarak şanslıyız ki, Dünyanın en önemli projesi olan BTKyı almışız. Bu sadece bir demiryolu projesi değil, Londradan orta Asyaya demiryolunu kesintisiz hale getiren bir gurur projesidir" diye konuştu.


HÜRRİYET

 


Geri Dön