03 / 05 / 2024

Karşıyaka Bisiklet Evi renkli bir açılışla hizmete girdi!

Karşıyaka Bisiklet Evi renkli bir açılışla hizmete girdi!

Bisiklet sevdalılarının yeni buluşma noktası 'Bisiklet Evi' Karşıyaka'da renkli bir törenle açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, "Ben de evden işe, işten eve bisikletle gidip geleceğim" dedi




Karşıyaka'da "Bisiklet Evi" renkli bir açılışla hizmete girdi. Tiyatronun usta isimleri Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler, iş ve spor dünyasının önde gelen isimlerin katıldığı açılışta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bisikletli ulaşımın önemine dikkat çekerek "İşten eve, evden işe bisikletle gideceğim" dedi.

İzmir'de bisiklete binenlerin sayısı günde 5 bini aşınca sektör de Türkiye genelinde 1 milyon 100 bin satış rakamına ulaştı. İki teker sevdalılarının buluşma adresi Bisiklet Evi renkli bir açılışla 

hizmete girdi. Karşıyaka Kasman Durağı'ndaki Bisiklet Evi'nin büyük ilgi gören açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Musa Turan,  İzmir  Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Küçükkurt ve Genel Sekreter Cengiz Yavaş, tiyatro dünyasının sevilen isimleri Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler başta olmak üzere bisikletseverler katıldı. 


Çevreci ulaşım 

Açılışa eşi Zehra ve kızı Elif Deniz ile birlikte gelen Başkan Akpınar, Karşıyaka'da bisiklet kullananların sayısının giderek arttığına dikkat çekerek, "Bisikleti Karşıyaka'da yaygınlaştırarak çevreci bir ulaşıma adım atacağız. Ben de evden işe, işten eve bisikletle gidip geleceğim" dedi. TÜGİAD Başkanı Musa Turan ve İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt da sosyal projelerde bisiklete öncelik vereceklerini açıkladı. Açılışa katılan Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler ise İzmir'in bisikletli ulaşımda diğer kentlere göre büyük avantajları olduğunu belirterek, "Körfez aracılığıyla kentin iki yakasında da bisikletli ulaşım artarsa trafik sorunu da ortadan kalkar" dedi.


Her gün 5 bin kişi yolda

İzmir'de bisikletli ulaşımı tercih edenlerin sayısının giderek artığını ve yerel yönetimlerin bisiklet yolu yatırımlarına hız verdiğini belirten Bisiklet Evi sahibi Nafiz Uybat kentte hergün 1.8 milyon kişinin ulaşım amaçlı hareket halinde olduğunu, trafiğe de yine hergün 5 bin bisikletlini çıktığını söyledi. Uybat, "Bisikletlilerin kent içi ulaşımdaki payı binde 25. Eğer bu yüzde 5'e çıkarabilirse trafikten 100 bin araç eksilir. Böylece kent ekonomisinde günde 2.5 milyon lira dolaylı katkı sağlanır" diye konuştu.


Mutluluk kaynağı

Düzenli bisiklet egzersizinin vücutta "endorfin" adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasını sağladığını da belirten Uybat, "Bisiklet Evi'nde yüzlerinde hep gülümseme olan insanlarla karşılaşırsınız. Bizim işimiz, sizin için en iyi bisikleti bulup, yüzünüzde o çocukken hissettiğiniz mutluluğu tekrar yakalamanızı sağlamak" dedi.

Uybat, uluslararası markalar Trek, Giant ve Salcano'yu bünyesinde barındıran Bisiklet Evi'nin satış öncesi bilgilendirme, satış sonrası ise teknik destekle bisikletseverlerin yanında olacağını söyledi. 

Bisiklet dünyasının önde gelen isimlerinden Murat Karaca'nın müdürlüğünü yaptığı Bisiklet Evi'nde Almanya'dan transfer edilen mekaniker Sinan Aksu da görev alıyor.


'Cumhurbaşkanlığı Turu için yerinizi alın'

Karşıyaka'nın bu yıl 50. yılını kutlayan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na ev sahipliği yapacağını, Bisiklet Evi'nin de etap finali için iyi bir seyir alanı oluşturduğunu ifade eden Uybat, "Tüm dünyada 1.5 milyar insan bu etabı seyredecek. Karşıyaka etabı, Tur'un puan açısından en önemli etaplarından biri olacak. Tur'u izlemek için gelin Bisiklet Evi'nde yerinizi alın" dedi


Yeni Asır


Geri Dön