17 / 07 / 2024

Karşıyaka Stadı için belediyeye by-pass!

Karşıyaka Stadı için belediyeye by-pass!

Stada başından beri karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi, talebe olumsuz yanıt verince, müteahhit firma ruhsat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. İşte sürecin ayrıntıları...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Karşıyaka Belediyesi, yıkılan eski İlçe Stadının yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni Karşıyaka Stadı için müteahit firma Ali Acar İnşaat'ın yaptığı ruhsat başvurusuna olumsuz cevap verdi. Eski stat, bitişiğindeki salonlar ve kulüp binasının yıkım işlemlerini tamamlayıp arazide zemin iyileştirme çalışmalarını sürdüren firma, 2 ay önce belediyeye başvurup inşaat ruhsatı talebinde bulundu. Yalı Caddesi üzerinde yapılacak stada başından beri karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi, talebe olumsuz yanıt verince, firma ruhsat için Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. Belediyeyi by-pass edip ruhsat sorununu bakanlıktan çözme yolunu seçen firmanın prosedürü tamamlayıp, kısa sürede inşaata başlaması bekleniyor.



Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Yüklenici Ali Acar İnşaat firması, yıkımı tamamlayıp, zeminin de güçlendirmesini yapmasına rağmen belediyeden ruhsat alamadı. Bunun üzerine Şehircilik Bakanlığı’na başvurup ruhsatı oradan alan firma belediyenin inşaatı mühürleme tehlikesini ortadan kaldırdı

Karşıyaka'ya yapılacak yeni statta bir engel daha Ankara'dan aşıldı. İzmir'de Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin yapımına başından beri karşı çıktığı, ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ısrarı üzerine,  TOKİ  tarafından ihalesi yapılan statta, yüklenici firmanın karşısına son olarak çıkarılan inşaat ruhsatı problemini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çözdü. Karşıyaka Belediyesi, yıkımı tamamlanan ve zemin güçlendirmesi yapılan yeni stat için, yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın yaptığı inşaat ruhsatı başvurusuna olumsuz yanıt verdi. İki ay önce yapılan başvuruya olumsuz yanıt alan firma, inşaatın belediye tarafından mühürlenmesini engellemek için, hemen konuyu Ankara'ya taşıdı.


Mühürleme şansı kalmadı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, zemin güçlendirmesinden sonra inşaatına başlanacak olan stat için gereken ruhsatı verdi ve bu sayede belediye devre dışı bırakılıp prosedür tamamlandı. Belediyenin, ihalesi 28 Ocak 2014'te yapılan ve 54 milyon 088 bin TL bedelle inşa edilecek olan yeni Karşıyaka Stadı'nın inşaatını durdurma tehlikesi ortadan kalktı. Karşıyaka Belediyesi'nin, stat yapılacak arazideki 2 bin 770 metrekarelik hakkını, stat yapılması koşuluyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmesine rağmen, ruhsat yüzünden problem çıkarması şaşkınlıkla karşılandı. Daha önce stadın yapımını engellemek için açılan davalarda mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermemiş, bu sayede bütün Karşıyakalı futbolseverlerin heyecanla beklediği stadın yapımının önünde engel kalmamıştı.



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Karşıyaka Belediyesi, Yalı Stadı için inşaat ruhsatı başvurusuna olumsuz yanıt verdi. Yüklenici firma Şehircilik Bakanlığı'na başvurup mühürleme tehlikesini ortadan kaldırdı

Karşıyaka'ya yapılacak yeni statta bir engel daha Ankara'dan aşıldı. İzmir'de Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin yapımına başından beri karşı çıktığı, ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ısrarı üzerine, TOKİ tarafından ihalesi yapılan statta, yüklenici firmanın karşısına son olarak çıkarılan inşaat ruhsatı problemini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çözdü. Karşıyaka Belediyesi, yıkımı tamamlanan ve zemin güçlendirmesi yapılan yeni stat için, yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın yaptığı inşaat ruhsatı başvurusuna olumsuz yanıt verdi. İki ay önce yapılan başvuruya olumsuz yanıt alan firma, inşaatın belediye tarafından mühürlenmesini engellemek için, hemen konuyu Ankara'ya taşıdı. 


BELEDİYE YİNE ŞAŞIRTTI 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, zemin güçlendirmesinden sonra inşaatına başlanacak olan stat için gereken ruhsatı verdi ve bu sadece belediye devre dışı bırakılıp prosedür tamamlandı. Bu sayede belediyenin, ihalesi 28 Ocak 2014'te yapılan 54 milyon 88 bin TL bedelle inşa edilecek olan yeni Karşıyaka Stadı'nın inşaatını durdurma tehlikesi ortadan kalktı. Karşıyaka Belediyesi'nin, stat yapılacak arazideki 2 bin 770 metrekarelik hakkını, stat yapılması koşuluyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmesine rağmen, ruhsat yüzünden problem çıkarması şaşkınlıkla karşılandı. Daha önce stadın yapımını engellemek için açılan davalarda mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermemiş, bu sayede bütün Karşıyakalı futbolseverlerin heyecanla beklediği stadın yapımının önünde engel kalmamıştı. 



Haber  İzmir  Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Karşıyaka Belediyesi, yıkılan eski İlçe Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni Karşıyaka Stadı için müteahhit firma Ali Acar İnşaat'ın yaptığı ruhsat başvurusuna olumsuz cevap verdi. Eski stat, bitişiğindeki salonlar ve kulüp binasının yıkım işlemlerini tamamlayıp arazide zemin iyileştirme çalışmalarını sürdüren firma, 2 ay önce belediyeye başvurup inşaat ruhsatı talebinde bulundu. Yalı Caddesi üzerinde yapılacak stada başından beri karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi, talebe olumsuz yanıt verince, firma ruhsat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlügü'nün yolunu tuttu. Belediyeyi by-pass edip ruhsat sorununu bakanlıktan çözme yolunu seçen firmanın prosedürü tamamlayıp, kısa sürede inşaata başlaması bekleniyor. 


TOKİ tarafından 28 Ocak 2014'te yapılan ihalesi 54 milyon 88 bin TL bedelle Ali Acar İnşaat'ta kalan stadın inşaatı, hukuki sorunlar aşılamadığı için bir türlü başlamadı. Geçtiğimiz ekim ayında stat arazisindeki 2 bin 770 metrekarelik yol payını, yalnız stat yapılması koşuluyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlügü'ne bedelsiz devreden Karşıyaka Belediyesi, inşaatı ruhsat problemi yüzünden mühürlemek istemişti. Statla ilgili açılan davalar ise sürüyor. 


Haber Ekspres (İzmir)




Haber Hürriyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Karşıyaka'ya inşa edilecek yeni stat için ruhsat alamayan şirket rotayı değiştirdi. İlçe Stadı'nı yıktıktan sonra 2 ay önce Karşıyaka Belediyesi'ne yaptığı inşaat ruhsatı başvurusuna olumsuz yanıt alınca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuran firma, sorunu bakanlıktan çözüp, inşaata bir an önce başlamayı planlıyor. 


KARŞIYAKA Belediyesi, yıkılan stadın yerine yapılacak 15 bin kişilik stat için ruhsat başvurusuna olumsuz cevap verdi. Yıkımlan tamamlayıp arazide zemin iyileştirme çalışmalarını sürdüren firma. 2 ay önce belediyeye inşaat ruhsatı talebinde bulundu. 

Yalı'daki karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi, talebe olumsuz yanıt verince, firma ıuhsat için Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğünün yolunu tuttu. 


RUHSAT sorununu bakanlıktan çözme yolunu seçen firmanın proseduıu tamamlayıp, kısa surede inşaata başlaması bekleniyor TOKİ tarafından 28 Ocak 2014'te yapılan ihalesi 54 milyon 88 bin TL bedelle Ali Acar inşaatta kalan stadın inşaatı, hukuki sorunlar aşılamadığı için biı tüllü başlamadı. Geçtiğimiz ekimde stat arazisindeki 2 bin 770 metrekarelik yol payını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devreden Karşıyaka Belediyesi, inşaatı ruhsat yüzünden mühürlemek istemişti. Statla ilgili açılan davalar ise suıuyor. 



Hürriyet Ege


Geri Dön