28 / 04 / 2024

Karşıyaka'da marina projesinin yapılması istenmiyor!

Karşıyaka'da marina projesinin yapılması istenmiyor!

Karşıyaka'da marina projesinin yapılması istenmiyor. Ulaştırma Bakanlığı, İzmir Karşıyaka Belediyesinin marina projesi yerine, kendi projesini hazırlayıp onaya gönderdi. İzmir Karşıyaka Belediye Meclis'i oybirliği ile reddetti...



Projenin Karşıyaka Belediyesi Meclis Toplantısı'ndaki görüşmeleri sırasında, bu duruma tepkisini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, "Bizler o bölgenin katledilmesine izin vermeyeceğiz" ULAŞTIRMA Bakanlığı'nın İzmir'deki Yat Limanı Projesi'ne Karşıyaka Belediye Meclisi'nden olumsuz görüş çıktı. Bakanlığın Karşıyaka İskelesi ile Nikâh Sarayı arasında kalan bölge için hazırladığı projeye ilişkin imar planı önerisini Meclis Toplantısı'nda görüşen Karşıyaka Belediye Meclis'i, yat limanı için seçilen bölgenin, ulaşım, ticaret ve coğrafi açıdan olumsuzluklara yol açacağı gerekçesiyle oybirliği ile reddetti. Karşıyaka Belediyesi tarafından planlara işlenen ve onay için gönderilen marina projelerinin yerine, kendi projesini hazırlayan Ulaştırma Bakanlığı'nın, ÇED raporu için görüş istediği kurumlardan biri de Karşıyaka Belediyesi oldu. 

Ancak Belediye Meclisi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nı oybirliğiyle ret kararı aldı. 

» KIYI ŞERİDİNE MARİNA MÜMKÜN DEĞİL Karşıyaka Nikâh Sarayı ile Vapur İskelesi arasındaki bölge için hazırlanan projenin yer seçiminin yanlış olduğunun vurgulandığı Karşıyaka Belediyesi raporunda, gerekçe olarak şu görüşlere yer verildi: "Şu anda yapılan feribot ve vapur seferleri ile kullanılmakta olan güzerghah, yat limanının konumlandığı alan ile uyumsuzluk teşkil etmektedir. Bu durum, mevcut seferleri aksatacak ve deniz trafiğinde büyük sorunlara yol açacaktır. Aktarma istasyonlarının koku, toz, gürültü ve görünüş yönünden çevreyi kirletmesi için, boşaltma işleminin yapıldığı yerlerin, kapalı olarak inşa edilmesi zorunludur. Bu da kıyı şeridinde mümkün değildir." 


Yurt Gazetesi


Geri Dön