03 / 05 / 2024

Ankara Karşıyaka'da yeni pazar yerleri yapılacak!

Ankara Karşıyaka'da yeni pazar yerleri yapılacak!

Tüm kapalı pazar yerlerini sosyal alanlarına çeviren Yenimahalle, Karşıyaka için düğmeye bastı Karşıyaka'da mevcut pazar yerinin bulunduğu alanda Yenimahalle Belediyesi tarafından hayata geçirilecek proje öncesi alanda pazar tezgâhları son kez kuruldu.



Haftanın belirli günleri dışında atıl ve boş alanlar olarak kalan pazar yerlerini, özel bir komplekse dönüştüren Yenimahalle Belediyesi, ikinci yatırımı olan Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi için ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta içinde inşaatına başlanacak proje, mevcut pazar yerinin bulunduğu alanda yükselecek. İnşaat çalışmaları öncesi alanda son kez tezgahlarını kuran pazarcılar ve pazar alışverişi yapan Karşıyaka sakinleri, projenin bir an önce tamamlanmasını heyecanla bekliyor. 


"AYRICALIK SUNACAK" 

Projeyle hem vatandaşın hem de esnafın yüzünün güleceğini söyleyen pazarcılar, "Yazın sıcaktan, kışın soğuk ve yağışlı havadan koruyacak. Pazar alışverişi zevke dönüşecek. Bizim için de Karşıyaka'da tezgah açmak ayrıcalık olacak" dedi. Mahalle sakinleri ise AVM ortamı sunacak tesisin hem pazar kültürünü yaşatacağını hem de sosyal faaliyet imkanı sunacağını söyledi. 



Sabah Ankara


Geri Dön