01 / 05 / 2024

Karşıyakalılar evlerini Çiğli'deki Atık Su Arıtma Tesisi yüzünden satıyor!

Karşıyakalılar evlerini Çiğli'deki Atık Su Arıtma Tesisi yüzünden satıyor!

İzmir Karşıyaka 'nın Bahçelievler semtinde oturan vatandaşlar, kentin lağım atıklarını Çiğli'deki Atık Su Arıtma Tesisi'ne pompalayan Atık Su Pompa İstasyonu'ndan çevreye yayılan kokuya isyan ediyor




Bir süredir adı kötü kokuyla anılan İzmir'de yeni bir sorun daha ortayla çıktı. Karşıyaka'nın Bahçelievler semtinde oturan vatandaşlar, kentin lağım atıklarını Çiğli'deki Atık Su Arıtma Tesisi'ne pompalayan Atık Su Pompa İstasyonu'ndan bir süredir çevreye yayılan kokuya isyan ediyor. Hayatın kendilerine zehir olduğunu ifade eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ni artık önlem almaya çağırdı. 


Birçok kişi evini sattı

20 yıldır birçok vatandaşın evlerini satıp gittiğini ve bu istasyon yüzünden kendilerinin de bir gün bile balkonlarında oturup akşam keyfi yapamadıklarını belirten vatandaşlar, "Büyükşehir'e yüzlerce kez başvurduk. Binlerce imza topladık. Ama, Büyükşehir 20 yıldır derdimize çare olmadı. Bizi bu kokuya mahkum etti. Bu da yetmiyormuş gibi bir de Harmandalı'daki çöplüğü Karşıyaka'ya taşıyor. Buradaki lağım kokusunun üstüne bir de çöp kokusu duymak istemiyoruz" dedi.


Balkona çıkamıyoruz

Vatandaşlar, "Bununla burada oturan hakimler, savcılar bile baş edemedi. Kokunun gitmesi için kapakları açıyorlar özellikle geceleri balkonlarda oturamıyoruz. Bütün İzmir'in kokusunu biz çekmeye mecbur muyuz? Bu kadar milyon liralık yatırım buraya yapıldıysa ya önlemini alsınlar ya da bu istasyonu buradan kaldırıp başka bir yere kursunlar" dedi.


Bu kokuyu istemiyoruz

Mahalle sakinlerinden İzzet Kalaycıoğlu, "Bu insanlar bu foseptik kokusuna layık değiller. Sosyal demokrat olduğunu söyleyen belediye, bu insanların oyunu aldı ama şimdi de böyle ilgisiz davranması hiç doğru değil. Hem oyunu alacaksın hem istediği şekilde hareket edeceksin diye bir şey yok. Çoluk çocuk burada zehirleniyoruz" dedi.. Birçok kişinin evini satıp gittiğini belirten mahalle sakini Şükrü Özemre ise, "Ben de satıp başka bir yere taşınmayı düşünüyorum" dedi.




Eylem yapacaklar

İstasyonunun kaldırılmaması halinde eylem yapacaklarını belirten çevre sakinleri, "En sonunda Anadolu Caddesini trafiğe kapatacağız. Ya bu derde çare bulacaklar ya da bu yolu açmayacağız. İstediklerini yapsınlar artık yeter" diye konuşuyor.




Yeni Asır


Geri Dön