Arsa ve Arazi

Kartal Belediyesi, konut ve ticaret imarlı 6 bin metrekarelik çok değerli arsayı satıyor! 

Kartal Belediyesi'nin Cevizli mahallesinde yer alan E-5'in dibindeki 6 bin metrekarelik çok değerli arsayı satıyor. İşte satış detayları...

Kartal Belediyesi, mülkiyeti Belediyede olan Cevizli Mahallesi’nde yer alan 6 bin metrekare büyüklüğe sahip değerli bir arsanın satışına karar verdi. Kartal Belediyesi, geçtiğimiz günlerde 1 milyon lira sermayeli ÇEVLOG Ayrıştırma şirketine 1 milyar 74 milyonluk çöp ihalesi vermesi, SGK ve vergi borçlarına karşılık 12 adet belediye arazisini Hazine’ye devretmesi ve 240 milyon 400 bin TL'lik borçlanma kararı vermesiyle gündeme gelmişti. 

Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun haberine göre; Kartal Belediyesi şimdi de mülkiyeti Belediyede bulunan çok değerli bir arsanın satışıyla gündeme geldi. 

 

3 PARSELİN SATIŞI OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI 

Kartal Belediye Meclisi’nde 5 Eylül 2024 tarihinde kabul edilen 2024/83 numaralı karara göre; Kartal Belediyesi, sahibi olduğu Cevizli Mahallesi’ndeki (Tapuda Soğanlık şeklinde yer alıyor) G22A09C1C pafta, 12637 ada, 3 parselin satışını yapacak. Satılmasına karar verilen parsel tam 6 bin 38 metrekare büyüklüğe sahip. 

Kartal Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü‘nün "arazi satışına" ilişkin teklifi Hukuk Komisyonu’nda “olumlu görüş” belirtilmesinin ardından belediye meclisinde oylamaya sunuldu. Teklif Meclis'teki CHP’li üyelerin oylarıyla “oy çokluğu” ile kabul edilirken, MHP ve AK Parti üyelerden ret oyu geldi. 

Aktarılan detaylara göre; D-100 Güney Yanyolu Caddesi üzerinde yer alan parsel, “konut-ticaret” alanına sahip. Oldukça merkezi bir lokasyonda bulunan parselin KAKS’ı 2.00 olarak belirtildi. 

Fakat Danıştay 6. Dairesi’nin 13 Mayıs 2024 tarih 2022/7606 ve 2022/7933 kararları ile 1/1000 ölçekli
uygulama ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliklerinin yürütmesini durdurma kararı verdiği ortaya çıktı. 

 

BELEDİYE MÜLKLERİ TEMİNAT GÖSTERİLECEK 

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e, belediye mülklerini teminat gösterebileceği 240 milyon 400 bin Türk Lirası tutarında borçlanma yetkisi verildiği gündeme gelmişti. 

Bu çerçevede, Oy çokluğu ile geçen 2024/84 nolu kararda yer alan bilgilere göre; Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, bankalardan çekeceği 240 milyon 400 bin TL tutarındaki krediye  karşılık, belediye arazileri üzerinde teminat, temlik ve ipotek bulundurabilecek. Söz konusu karar, AK Parti ve MHP’lilerin ret oyuna karşılık, CHP üyelerinin oylarıyla onaylandı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demir yolu projesi için tarih verildi: 2025'in ilk aylarında...

Emlak zengini ünlüler belli oldu! Seda Sayan'dan, Yıldız Tilbe'ye... Bakın hangi ünlünün kaç evi, arsası var!

 Gürsel Tekin’den ‘Satılan askeri arazilerden rant vergisi alınsın’ önerisi!