15 / 10 / 2024

 Gürsel Tekin’den ‘Satılan askeri arazilerden rant vergisi alınsın’ önerisi!

 Gürsel Tekin’den ‘Satılan askeri arazilerden rant vergisi alınsın’ önerisi!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin yaptığı açıklamda askeri alanların imara açılmasıyla ortaya çıkan rantlardan alınacak vergilerle savunma sanayi projelerine kaynak yaratılabileceğini dile getirdi. İşte Gürsel Tekin'in konu ile ilgili o açıklamaları...




Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, savunma sanayisine finansman sağlamak amacıyla arayışta olan hükümete seslendi. Gürsel Tekin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada askeri alanların imara açılmasıyla ortaya çıkan rantlardan alınacak olan vergilerle savunma sanayi projelerine kaynak yaratılabileceğini söyledi. Gürsel Tekin açıklamasında satılan askeri arazilerde inşa edilen lüks konut projelerinden rant vergisi alınmasının büyük bir gelir sağlayacağını kaydetti.

Gürsel Tekin'in açıklaması şu şekilde:

“Ülkemizde askeri alanlar şehir dışına taşınırken, söz konusu bu alanların yeşil alan şeklinde korunacağı sözü verilmişti. Fakat bu alanlar imara açıldı. Bugün mega kent İstanbul’da toplamda 10 bin futbol sahası büyüklüğünde askeri arazi, konut ve ticaret projeleri için satıldı. Askeri alan statüsünden çıkarılmış olan bu bölgelerde büyük rantlar oluşturuldu, fakat bu rantlardan halk yararlanmadı. Şimdi yapılması gereken çok basit: Bu arazilerden elde edilen rantlardan vergi alınmalı. Savunma sanayi için kaynak arıyorsanız, satılan askeri arazilerden rant vergisi alın.”

 Gürsel Tekin’den ‘Satılan askeri arazilerden rant vergisi alınsın’ önerisi!

Haber Analiz'de yer alan habere göre Gürsel Tekin ayrıca açıklamasında, bugüne kadar satılan askeri alanların büyük çoğunluğunun lüks konut projelerine dönüştüğüne değindi. Yapımları tamamlanan bu projelerin yüzde 85’inin lüks konut statüsünde olduğunu kaydeden Gürsel Tekin, bu rantların yalnızca belli bir azınlığa yarar sağladığını vurguladı.

 “Büyük rantların oluştuğu askeri arazilerdeki projelerden rant vergisi alınarak, savunma sanayinin finansmanı halktan ek vergi alınmadan sağlanabilir.” diyen Gürsel Tekin ayrıca açıklamasında, 2023 yılı itibarıyla askeri alanların yüzde 46’sının askeri alan ve güvenlik bölgesi statüsünden çıkarıldığını ve bu alanlarda yaklaşık olarak 700 bin kişinin yaşayacağı şekilde imar planlarının yapıldığını belirtti.

Tekin yaptığı açıklamayı şu sözlerle bitirdi: “Askeri alanları satarak projelere imar açanların şimdi bu rantlardan halkın yararına kaynak yaratması şart. Rant vergisiyle, vatandaşları daha fazla vergilendirmeye gerek kalmadan savunma sanayine kaynak sağlayabilirsiniz."
 

 

Çelik yapıların özellikleri neler? Uzmanlar açıkladı! İşte 18 maddede çelik yapıların özellikleri

Sektör temsilcilerinden fahiş kiralar için 'eksper' önerisi geldi!

Ziraat GYO Sultanbeyli projesi için imzalar atıldı! 284 bağımsız bölümlük yeni proje! 


Geri Dön