06 / 05 / 2024

Kartal ve Silivri asıl şimdi prim yapacak!

Kartal ve Silivri asıl şimdi prim yapacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  seçim beyannamesi kapsamında İstanbul'da Kartal ve Silivri'de yeni şehirler yaratılacağını açıklaması yatırımcıları umutlandırdı. Uzmanlar her iki bölgede de 'Asıl değerler şimdi oluşacak' dedi



Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'un İki Yakasına İki şžehir projesi kapsamında açıkladığı Anadolu Yakası'nda Kartal Avrupa Yakası'nda Silivri'de çalışmalar hızlandı. Kartal'ın dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından yapılacak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yer alması nedeniyle bölgede çok sayıda arazi büyük holdingler tarafından alınırken iddialı projelere start verilmesi için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden planların geçmesi bekleniyor. Kartal'da Kentsel dönüşüm projesinin ilk açıklandığı 2006'dan bu yana emlak değerlerinde üç kat artış görülürken emlak uzmanları Başbakan'ın açıklamasının ardından asıl değerlerin ortaya çıkacağını savunuyor. Bölgede suni fiyatların oluştuğunu söyleyen emlak uzmanlarının yanı sıra fiyatların dolara döneceğini öngörenler de var. Kartal'daki Remax Mega ofisi sahibi Suat şžahin, Başbakan'ın açıklamasının bölgedeki projelerle ilgili olarak siyasi iradenin ortaya konması açısından önemli olduğunu söyleyerek 'Bugüne kadar bölgede hayata geçirilen önemli projeler kat karşılığı ve hasılat paylaşımı ile yapıldı. Büyük şirketler ise kendi arazileri üstüne proje geliştirecekler. Bugünden sonra yapılacak el değiştirmeler bölgedeki asıl değeri ortaya koyacak. Asıl el değiştirmeler ve asıl değerler ise bundan sonra ortaya çıkacak' diye konuştu.

ARTIK FİYATLAR DOLARLA
Kartal'daki Century 21 Vizyon ofisi brokerlarından Aynur İpek, 'Arsalar metrekare fiyatları bin 500 TL'den başlayıp 2 bin - 2 bin 200 TL seviyelerine gelmişken E5'e yakın yerlerde 3 bin 600 TL'ye ulaştı. Tapu sıkıntısını kısmen çözdü. şžimdi metrekare fiyalarının TL'den dolara dönmesi gündemde' dedi.

Ulusoy, lojistik merkezi için harekete geçti
Avrupa Yakası'nda Silivri ise sanayi, lojistik ve eğitim merkezi olarak konumlandırılacak. Doğuş, Ülker, Sinpaş ve Ulusoy bölgede arazi alan şirketler arasında sayılıyor. Ulusoy'un lojistik merkezi için harekete geçtiği öğrenildi. Eğitim merkezi olarak düşünülen Gümüşyaka bölgesinde Marmara Üniversitesi, Aydın Üniversitesi ve Türk-Alman Vakfı'nın kuracağı üniversitelerin yerleri belirlendi. İstanbul'un üçüncü havalimanı ile gündeme gelen Silivri'de tarla durumundaki arsaların dönümü 10 bin TL'den 60 bin TL'yi çıktı.

SİLİVRİ'DE arsa alanlar
 Ulusoy ( Lojistik merkezi)
 Sinpaş
 Doğuş Gayrimenkul
 Ülker

KARTAL'DA arazisi olanlar
  Eczacıbaşı Holding
 Doğuş Gayrimenkul
 Kibar Holding
 Siemens
 Mutlu Akü
 Metal Holding
 Exta Export
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön