Kent Haberleri

Kartal'daki 357 adet kaçak, ruhsatsız ve ruhsata aykırı bina yıkılıyor! 

Kartal Belediyesi, kaçak yapılar için harekete geçti ve ilçedeki 357 adet ruhsatsız ve ruhsata aykırı bina içim yıkım ihalesi açtı. İşte detaylar...

Kartal Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içinde tespit edilen tam 357 adet kaçak yapı için bir son dakika açıklaması geldi. Kartal'da yer alan 357 adet kaçak yapı için ihale düzenleniyor. 

Kartal Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından 2024/1177715 İKN (İhale Kayıt No) açılan ihalenin, 25 Ekim 2024 tarihinde saat 10:00’da gerçekleştirileceği belirtildi. 

Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun aktardığına göre; Kartal Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kaçak yapı ihalesinin, Yukarı Mahalle Belediye Caddesi No:6 adresinde bulunan Kartal Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün 1. kattaki ihale toplantı odasında düzenleneceği belirtildi. 

'Kartal Belediye Encümeni tarafınfan yıkım kararı alınan ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapıların yıkım işi' ismiyle açılan ihale çerçevesinde,  ilçedeki 357 adet kaçak yapının dozer ve iş makineleriyle yıkılmasının amaçlandığı ifade edildi. 

Söz konusu ihale kapsamında, işi alacak şirketten; sözleşmenin imzalanmasından sonra 800 gün içerisinde yıkımları bitirilmesi talep edildi. 

Son zamanlarda ülke genelinde yer alan kaçak yapılar peş peşe gündem oluyor. Son olarak İstanbul Vaniköy'de ağaçlık alana inşa edilen kaçak yapıya aylarca göz yuman Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün Sarıyer'deki bir kaçak gayrimenkule daha seyirci kaldığı ileri sürüldü. 

Aktarılan detaylara göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) göz yumduğu yeni kaçak villanın inşaat halinde olduğuna dikkat çekildi ve dışarıdan görülmemesi için etrafının tente ile kapatıldığı belirtildi. Söz konusu villanın Musevi bir iş adamına ait olduğu ileri sürülürken, gayrimenkulün 2 katlı olduğu ifade edildi. 

Diğer bir taraftan, söz konusu villanın olduğu alanda daha önce bir gecekondu bulunduğu, bu gecekondunun bir mahalleli tarafından Musevi bir iş adamına 70 bin dolara satıldığı da iddialar arasında yer aldı. İnşa edilen kaçak yapı, dışarıdan görünmemesi üzerine havadan dron kullanılarak görüntülendi. 

İslam Memiş gram altının 4 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı! Elinde altın bulunduranlara 'Sahip çıkın' tavsiyesi! 

Ataköy'deki güçlendirme yapılamayacak kadar riskli olan binaların dönüşümünde rant korkusu!

Deprem uzmanından yapılaşma açıklaması: O ili uyardı ve 'Kıyılara geldikçe sorun artar' dedi!