02 / 05 / 2024

Kartal'daki riskli binalar tahliye ediliyor!

Kartal'daki riskli binalar tahliye ediliyor!

İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresindeki riskli yapılarda tahliye çalışmaları devam ediyor.



Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın etrafındaki riskli yapı olarak belirlenen tahliye ve yıkım kararı verilen apartmanlarda çalışmalar devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yıkımı tamamlanan Yunus Apartmanı'nın ardından yıkım ve tahliye edilmesine karar verilen 7 binada da tahliye çalışmaları başladı. Çöken Yeşilyurt apartmanının hemen yanında bulunan Bahar, Karalar ve Nuribey apartmanlarının sakinleri dairelerini boşaltıyor. Tüm dairelerin tahliyesinin ardından binalar yıkılacak.

"EV TUTTUK, KİRAYA GİDİYORUZ"

Karalar apartmanı sakini Sefa Dağ, "Şu an boşaltma işlemini tamamladık. Yeni evlerimize geçeceğiz. Herhangi bir problem yok. Komple boşaltıldı" şu açıklamalarda bulundu.

Mehmet Aksu ise, "Esenler'de bin 500 liraya ev tuttuk, kiraya gidiyoruz. Bütün eşyalarımız boşalttık. Bu sokakta 40 senedir oturuyorduk" diye konuştu.

Aksu'nun eşi ise "Mahallemi, komşularımı çok seviyordum. Hüzünlü gidiyorum. Üzüldüm, yıkılan binada acılara gördüm. Psikolojimiz bozuldu" dedi. Bu arada çöken bina ve etrafında görevlilerin güvenlik önlemi sürüyor. Bariyerlerle çevrili alana görevler dışında kimse alınmıyor.

Kartal soruşturmasında 2 kişi tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı!


Geri Dön