Kent Haberleri

Kaş ve çevresinde acilen imar düzenlemesine ihtiyaç var!

Kaş Kent Konseyi Nisan ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda özellikle 2/B alanlarının imara açılması, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, toplumsal kaosun önlenmesi hususunda yetkili mercilere tavsiyede bulunulması karara bağlandı.

Kaş Kent Konseyi Nisan ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri İsmail Gökçe, Gökhan Göktaş, Bayram Karagül, Gökhan Öztürk, Murat Yılmaz, Ali Çalışkan, Neriman Ünal, TevfikArıkan katıldılar. Toplantıya misafir gözlemci olarak Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Öztürk ile Kaş Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Güngör katıldılar. 


Toplantının gündem maddelerinin görüşülmesi sonucu, Eski Hastanenin Kaş Huzur Evi veya Sağlık Ocağı olarak düzenlenmesi için Kaş Belediyesine tavsiyede bulunulması, Anfi Tiyatro ve Çevresinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca kamulaştırılması hususunda tavsiyede bulunulması,Kaş ve Kalkan diğer yerleşim alanlarında özellikle 2/B alanlarının imara açılması, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, toplumsal kaosun önlenmesi hususunda yetkili mercilere tavsiyede bulunulması karara bağlandı. 


Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Gökçe toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede Acilen İmar çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade ederek şöyle dedi; " Kaş İlçesi başta olmak üzere Kalkan, Patara ve diğer yerleşim yerlerinde kaçak inşaatlar aldı başını gidiyor. Kaş Belediyesinin imar kirliliği ve mühür bozmadan dolayı kestiği yüzlerce idari para cezası bulunuyor. Belediye yasa gereği sadece ceza kesmekle kalmıyor, tutanağın bir suretini Cumhuriyet Savcılığına gönderiyor. Dolayısı ile vatandaşımız belediyeye sadece idari para cezası ödemekle kalmıyor aynı zamanda ceza mahkemesinde yargılanıyor. Kaş ve çevresinde acilen imar düzenlemesine ihtiyaç vardır "dedi. 


Kaş Aydın Haber Gazetesi