Perakende

Kasap Döner ABD’de şube açacak!

Global Restoran Yatırımları Genel Müdürü Bahar Özürün, Kasap Döner markasını hamburgerin anavatanı ABD’ye taşıyacaklarını söyledi. Özürün, “New York’un ünlü 5. Cadde’sinde olacağız” dedi.

KasapDöner markasının sahibi Global Restoran Yatırımları’nın Genel Müdürü Bahar Özürün, yakın gelecekte KasapDöner markasını, “hamburgerin anavatanı” olarak bilinen ABD’ye taşımaya hazırlandıklarını söyledi. KasapDöner’in ABD’deki ilk şubesinin New York’un ünlü 5. Cadde’sinde olacağını ifade eden Özürün, “Amerika’daki hamburger çocuklarının da KasapDöner’i seveceğine inancımız tam” dedi.

 

KasapDöner’in 2010 yılında Üsküdar’daki tek restoranla yola çıktığını hatırlatan Özürün, “2015 yılına geldiğimizde yurt dışında Azerbaycan ve KKTC’deki şubelerimizle birlikte toplam 33 şubeye ulaştık. Bu sayıyı 2016 yılı sonuna kadar 65’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Yurt dışında da yeni şubelerle büyümek istiyoruz. ABD en büyük hedefimiz. Yakın gelecekte başka ülkelerde de markamızı görebilirsiniz” değerlendirmesini yaptı. 

 

KasapDöner’in cirosunu 1 yılda üçe katladığını belirten Özürün,  şöyle konuştu: “2015’te 400 ton et sattık. 2014 yılında 12 milyon TL olan toplam ciromuzu 2015 yılında 36.5 milyon TL’ye ulaştırdık. Şu anda 33 şubemizde 490 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yeni şubelerimizle bu rakam 1.000’e ulaşacak.”


Vatan



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beş yıl içinde yurt dışında 60 şubeye ulaşmayı hedefleyen Kasap Döner, 2016'nın sonlarına doğru ABD'deki ilk şubesini açmayı planlıyor.


Yaklaşık 6 ay sonra ABD’ye şube açmayı planlayan Kasap Döner, bu yatırımla ABD’deki ilk Türk döner zinciri olacak. İlk şubeyi New York Manhattan’da açmayı hedefleyen Kasap Döner, 220 metrekarelik bir alanda faaliyete geçecek. 


Kasap Döner Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de hür teşebbüsün olmadığını söyledi. Avrupa’da hür teşebbüsün ve şirketçiliğin devlet faaliyetleriyle beraber yapıldığını aktaran Sarıtaş, “Almanlar, döneri; şişte pişen et olarak değiştirmek istiyor. Dönerin satılmasını istemiyorlar. Çünkü ülkesinden dışarıya para çıksın istemiyor. Bizim de böyle yapmamız lazım. Katma değeri burada tutmalıyız. Kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız” dedi. 


Şube başına 1.5 milyon TL yatırım 


Yurtdışında en çok döner tüketildiğini ifade eden Sarıtaş, organize olamadıklarını kaydederek, organize perakende olarak yurtdışına çıkılması gerektiğine işaret etti. Amerika’yı hedef olarak Avrupa’dan önde gördüklerini aktaran Sarıtaş, Amerika’dan Avrupa’ya markanın yayılmasının daha kolay olduğunu vurguladı. Organize perakendenin büyüyeceğini dile getiren Sarıtaş, İzmir, Afyon ve Bodrum’da şubelerinin olduğunu, başta Ankara olmak üzere diğer illere de şube açacaklarını söyledi. 


Beş yıl içinde yurtiçinde 180, yurtdışında 60 şubeye ulaşmayı hedefleyen Kasap Döner, dükkan başına 1.5 milyon TL yatırım yapacak.


'Et ithalatından yüzde 80 vergi alınmalı'


Emrah Sarıtaş, Ramazan öncesi et fiyatlarında hareketlenme olduğunu, son 2 haftada yüzde 12 artış yaşandığını söyledi. Fiyatların yükselmeye devam edeceğini belirten Sarıtaş, artışın önüne geçmek için ithalatın çözüm olabileceğini kaydetti. Sarıtaş, “Canlı hayvan ithalatı yapılabilmeli ve yüzde 80 vergi alınmalı. Alınan vergi ile üretici desteklenirse hayvancılık gelişir ve fiyat artışları önlenebilir” dedi.


Dünya