27 / 04 / 2024

Kasım ayı evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? e-Devlet 6 Kasım evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi 2023!

Kasım ayı evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? e-Devlet 6 Kasım evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi 2023!

Devlet, ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek sağlamaya devam ediyor. Bu desteklerden en önemlilerinden biri de evde bakım yardımı. Peki Kasım 2024 evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? İşte merak edilenler...



Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla sağlanan evde bakım parası engelli, yaşlı veya bakıma muhtaç kişilerin aileleri tarafından bakılmaları durumunda ödenen bir sosyal yardım türü olarak veriliyor. Her ay düzenli olarak hesaplara yatırılan bu desteği alanlar Kasım ayının gelmesiyle birlikte ödeme takvimini sorgulamaya başladı.

Kasım ayının gelmesiyle beraber evde bakım maaşı alan kişiler, ödeme detayları hakkında araştırmalara başladı. söz konusu maaşın ödeme tarihleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ya da ilgili resmi kurumlar tarafından belirleniyor. 

Kasım 2023 EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Takvim Gazetesinde yer alan detaylara göre, evde bakım maaşı Kasım ayı ödemeleri henüz başlamadı. Ödemeler her ayın 15'i ve takip eden günlerde hesağlara yatırılıyor. Paralar hesaplara yatmaya başladığında Kasım ayı yatan iller listesine haberimizde yer vereceğiz. Ödeme detayları için "https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu" linkini tıklayınız.

Kasım ayı evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? e-Devlet 6 Kasım evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi 2023!

EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

Evde bakım maaşı Temmuz ve Ocak aylarında 6 aylık enflasyon farkı kapsamında zamlanıyor. Son olarak Temmuz ayında gerçekleştirilen 6 aylık enflasyon oranı kapsamında evde bakım maaşları yüzde 17,55 oranında artarak 5 bin 98 TL'ye yükseldi.

Bir sonraki zam ise 2024 Ocak ayında son 6 ayın enflasyon farkına bağlı olarak yapılacak. 3 Kasım Cuma günü belli olan enflasyon oranlarıyla beraber Ocak 2024 öncesi 6 aylık enflasyon artış oranının 4 aylık verisi netlik kazandı. 4 aylık enflasyon farkına göre gelecek sene ocak ayında evde bakım maaşlarının en az yüzde 40.39 zamla 7 bin 157 TL olması bekleniyor.

Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının belli olmasıyla 6 aylık artış oranı netlik kazanacağı için net artış oranı da belli olmuş olacak. Böylece Ocak 2024'te açıklanacak verilerle beraber evde bakım maaşının 7 bin 157 TL'yi aşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU DETAYLARI

Evde bakım maaşından yararlanmak için aşağıdaki 3 koşulun bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin istenilen şekilde uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık koşulları,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporunun olması gerekiyor.

Evde bakım maaşı almak için aile halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil ediliyor. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının yer aldığı bölgedeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

Akaryakıt fiyatlarında zam yağmuru bitti mi? Son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları tek tek açıklandı! Sürücülere şok

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 


Geri Dön