04 / 05 / 2024

Kastamonu Özel Uğurlu Hastanesi 76.5 milyon TL'ye satılıyor!

Kastamonu Özel Uğurlu Hastanesi 76.5 milyon TL'ye satılıyor!

Kastamonu Merkez'de yer alan Özel Uğurlu Royal Hastanesi 76 milyon 500 bin TL bedelle icradan satışa çıkarıldı. Özel Uğurlu Hastanesi'nin ihalesi 25 Ekim-28 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.



Kastamonu Merkez'de yer alan Özel Uğurlu Royal Hastanesi 76 milyon 500 bin TL bedelle icradan satışa çıkarıldı. Özel Uğurlu Hastanesi'nin ihalesi 25 Ekim-28 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. 


Kastamonu 2. İcra Dairesi Taşınmazın Açık Artırma İlanı


Özellikleri: Kastamonu İl, Merkez ilçe, 937 Ada No, 382 Parsel No, kuzeykent Mahalle/Mevkii, taşınmaz 7 katlı hastane binasıdır. Hastane binasının üzerinde bulunduğu arsa Kastamonu Çevre yoluna cepheli Kuzeykent toplu konut alanında yer almaktadır. Hastane binasının kuzeyinde müstakil dubleks villalardan oluşan  siteler, batısında küçük sanayi sitesi, güneyinde Otogar, Hacettepe Üniversitesine ait hastane binası ve Kastamonu Üniversitesine ait tıp fakültesi inşaatları bulunmaktadır. Dava konusu parsel yola cephesi olup ulaşım yönünden oldukça iyi konumdadır, şehir içi dolmuşların geçtiği bölgede ve şehirlerarası otobüs terminaline 300 m. mesafede olmasından dolayı oldukça avantajlı bölgedir. Her türlü alt yapı hizmetlerinden faydalanabilir durumdadır.Taşınmaz emsal oranı 1.5 değeridir, inşaat alanı 23.919,00 m2 dir. Faydalı inşaat alanı 18.381,00 m2 dir. Hastane çevresinde 147 araç park edebilecek şekilde tasarlanmıştır.Konumu itibari ile hastane binası Kastamonu çevresinde bulunan il ve ilçelerden hasta kabul edebilecek konuma ve büyüklüğe sahiptir. Hastane 155 yatak kapasitesine sahip olup Batı Karadeniz’de büyük hastaneler arasına girebilecek potansiyele sahiptir.


Hastane Binasının Genel Özellikleri:

Belediye Başkanlığında bulunan onaylı projelere göre Hastane binası 937 ada 382 parseldeki 25.344,35 metrekarelik arsa üzerine bodrum kat + zemin kat + beş normal kat olmak üzere toplam yedi katlı betonarme karkas olarak yeni yapılmış bir binadır. Yapının ruhsatında 7 katlı olmasına rağmen yapıda tesisat katı ve asansör makine katı da ilaveten bulunmaktadır. Ayrıca hastane binasının doğusunda kazan dairesi, trafo, jeneratör binası ve müştemilatı vardır.


Hastane Binasının Yapı sınıfı V. Sınıf B grubu yapı sınıfında yer almaktadır. Bina yapımında kullanılan malzemelerin 1. Sınıf malzeme olduğu işçiliklerinin oldukça iyi olduğu tespit edilmiştir. Dış cephesi kiremit kırmızı renginde tuğla paneller ile krem rengi panellerle giydirme sistemi yapılmıştır. Çatı örtüsü Marsilya tipi kiremit örgüdür. Binanın yanında estetik görünümlü 2 adet kule yapı binayla bir bütün olarak dizayn edilmiştir. Bu kuleler acil çıkış noktalarıdır.


Binanın içinde 8 adet asansör bulunmaktadır. Asansörlerin 3 adedi (1 ton) taşıma amaçlı, 2 adet (2 ton) sedye taşınması, 2 adet asansör ise kulelerde (2 tonluk) yük taşıma amaçlıdır. Bina içinde 2 adet yangın çıkışı bulunmaktadır.Binanın genelin anons sitemleri, acil uyarı yangın sistemleri, havalandırma, klima, dijital elektronik a etlerin kullanımına elverişli alt yapı sistemleri, otel konforunda hasta odaları ve çekeme yerleri bulunmaktadır. Hasta odalarında müşterek olarak banyo, wc, dolaplar, altyapısı hazırdan dijital sistemler bulunmaktadır.


Kıymeti:76.500.000.00 TL 

1. Satış Günü : 25/10/2016 günü 14:30 -14:40 arası

2. Satış Günü : 28/11/2016 günü 14:30 -14:40 arası


Satış Yeri: Kastamonu adliyesi Mezat salonu - MERKEZ/ KASTAMONU


Satış Şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla oedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Nakit :eminatlar satış mahallinde alınmayacak olup, Teminat bedelinin en geç satış oaşlamadan önce Kastamonu 2. İcra Müdürlüğünün Vakıfbank Nezdindeki TR**********************09 nolu hesabına yatırdıklarını ispat eden banka dekontunu sunmaları gerekmektedir. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile '.eslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını ezellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde sairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça oaylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale delini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri sklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve Eyrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt sizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa ıcelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup deri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş yılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/1 iflas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/09/2016 


Kastamonu Özel Uğurlu Hastanesi arsası:

Kastamonu Özel Uğurlu Hastanesi 76.5 milyon TL ye satılıyor!



Öznur YASLI / Emlakkulisi.com



Geri Dön