01 / 05 / 2024

Kastamonu Teleferik Projesi 8 ayda tamamlanacak!

Kastamonu Teleferik Projesi 8 ayda tamamlanacak!

Çılgın Proje’nin temeli atıldı. Kastamonu’nun doğusunu ve batısını birbirine bağlayacak olan Teleferik Projesi’ne start verildi. Projenin sekiz ay içinde tamamlanması bekleniyor...



KASTAMONU’NUN doğusundaki Saat Kulesi ile batısında yer alan Seyrangâh Tepesi arasında yapılması planlanan teleferik projesinin temeli atıldı. Saat Kulesi’nde düzenlenen temel atma törenine, Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, birçok yönetici, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkam Tahsin Babaş, projenin turizm açısından kentin gelişmesine katkısının olacağını ifade ederek,


“Kastamonu bölgede gelişen, gelişmesini hızla sürdüren bir il.Kastamonu halkının bana görev vermesiyle birlikte çok hızlı bir şekilde imarla ilgili çalışmalara başladık. 228 kategoride 957 tane proje ürettik. Bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor. Bu projelerin en büyüklerinden biri bugün burada temelini atacak olduğumuz teleferik projesi. Bu projenin Kastamonu’ya her bakımdan yarar sağlayacağını düşünüyorum. Kendimizi daha iyi tanıtma fırsatı bulacağız” dedi.


Projenin yapım süresinin sekiz ay olduğunu da söyleyen Babaş, “En geç Mart ayında teleferiği açmış oluruz ve hep birlikte Seyrangâh Tepe’ye yolculuk yaparız. Kastamonu’nun güzelliğini seyrederiz. Kastamonu’nun siluetini bozmuyor. Anıtlar Kurulu’nun onayı alındı. Tek amacımız Dünya Kültür Miras listesine girmek. Eğer Kastamonu Dünya Kültür Miras Listesine girebilirse, şehrimizin geleceğini kurtarmış oluruz” diye konuştu.


Proje kapsamında bin 33 metre uzunluğunda altı kişilik kabinler kurulacak. Teleferik günlük 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip olacak. Teleferikle 5 dakika 45 saniye seyahat edilebilecek.


Para


Geri Dön