14 / 05 / 2024

Kastamonu'daki fırtına bir işletmeyi kullanılamaz hale getirdi!

Kastamonu'daki fırtına bir işletmeyi kullanılamaz hale getirdi!

Abana ilçesinde yüksekliği 6 metreyi aşan dalgalar, sahil şeridini kum ve taş yığınlarıyla doldurarak bir işletmeyi kullanılamaz hale getirdi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın gece de devam edeceğini bildirdi...




Abana ilçesinde yüksekliği 6 metreyi aşan dalgalar, sahil şeridini kum ve taş yığınlarıyla doldurarak bir işletmeyi kullanılamaz hale getirdi.


İşletmeci Murat Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonluk çalıştırdığı iş yerinin dalgalar nedeniyle hasar gördüğünü belirterek, "Meteorolojik uyarıları dikkate alarak iş yerimizdeki masa, sandalye ve buzdolaplarını zarar görmeyecek yere taşıdık. Fırtınanın etkili olmasıyla masaları koyduğumuz alan göçerek kullanılamaz hale geldi. Fırtınanın şiddeti azalmazsa kulübelerimiz de zarar görebilir" diye konuştu.


Balıkçı Cengiz Aydın da fırtınadan dolayı denize açılamadıklarını ifade ederek, teknelerini balıkçı barınağında güvenli bir yere bağladıklarını kaydetti.


Belediye yetkilileri, yaptıkları anonslarla ilçe sakinlerinin muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.


Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın gece de devam edeceğini, dalga yüksekliğinin 6 metre ölçüldüğünü belirtti. 


AA


Geri Dön