Kent Haberleri

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde kritik detay! İnşaat gecikmelerinde tazminat talep edilebilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan ve müteahhitin arsa sahibine belirli bir bölümünü inşa ettiği yapının karşılığında verdiği sözleşmeye deniliyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahibinin hakları neler? 

Arsası olan binlerce kişi müteahhitlerle anlaşma yaparak, kat karşılığı inşaat çalışması ile konut sahibi olabiliyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde neye dikkat edilmeli? Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahibinin hakları neler? İnşaat gecikmelerinde tazminat talep edilebilir mi? İşte detaylar...

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, sosyal medya hesabından kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle ilgili arsa sahiplerinin ne gibi hakları  olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi: İnşaat Gecikmelerinde Tazminat Talep Edilebilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan ve müteahhitin arsa sahibine belirli bir bölümünü inşa ettiği yapının karşılığında verdiği sözleşmedir.

Bu tür sözleşmelerde, inşaatın tamamlanma süresi belirlenir ve sürenin aşılması durumunda gecikme tazminatı ödenebilir.

Sözleşmede bu tür bir hüküm bulunmasa bile, arsa sahibinin piyasa koşullarına göre belirlenen rayiç kira bedeline dayanarak tazminat talep etme hakkı vardır.

Sözleşme yaparken gecikme tazminatı hakkında açık hükümler eklemek, olası anlaşmazlıkları önlemeye yardımcı olur.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahipleri dikkat! Alacak devri yazılı olmalı!

Kat karşılığı işlere Mercedes ile giden müteahhitin ihaleyi alma ihtimali Clio ile gidene göre yüzde 60 daha fazlaymış