Sektörel

Kat mülkiyeti engeli yabancıyı kaçırıyor!

Karma projelerdeki sorunlara değinen Özak GYO'nun patronu Ahmet Akbalık, "Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak zor. Tüm hak sahiplerinin onayını alma zorunluluğu yabancıları kaçırıyor" dedi.

Konut, ofis, otel ve alışveriş merkezi gibi farklı birimleri içinde barındıran karma projelerin inşaat süreçlerinde bazı sorunlar yaşanıyor. Proje içindeki her binanın bağımsız ilerlemesi gerektiğini söyleyen Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bu konuda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Akbalık "Karma projelerde herhangi bir binanın fonksiyonunu sonradan değiştirmek çok zor. Örneğin proje kapsamındaki oteli satın alan yabancı bir yatırımcı burada yapacağı bir değişiklik için tüm hak sahiplerinden onay almak zorunda. Bu durum yabancıların yatırım iştahını kaçırıyor" dedi. 


Geleneksel AVM'nin önüne geçti 


Konut yatırımlarıyla adından söz ettiren Özak GYO, Ataşehir'in 'yüzük taşı' olarak nitelenen Bulvar 216 projesini 29 Kasım'da açıyor. Burada geleneksel AVM mantığının önüne geçtiklerine vurgu yapan Akbalık, "Ataşehir'de hedefimiz 1-3 kilometrelik alandaki komşularımızı ağırlamak. Yürüme mesafesinde olduğumuz için kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlayacağız" dedi. 


İkinci rota Antalya 


Dünyada metro bağlantısı olan lokasyonların daha hızlı geliştiğine dikkat çeken Akbalık, Bulvar 216'nın E-5- Ataşehir-Ümraniye metro aksında yer aldığını ve bu nedenle gelecekte öneminin daha da artacağına inandığını söyledi. Akbalık, "Bu konsepti yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Antalya'yı da gündemimize aldık" diye konuştu. 


Doluluk yüzde 90'a ulaştı


Bulvar 216'da 45 mağaza yer alıyor. Mağazaların yanı sıra 5 katı 500-600 beyaz yakalının çalışacağı akaryakıt devi OPET'e satılan projede, doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Geri kalan mağazalar içinse halen görüşmeler sürüyor. 140 milyon liraya mal olan Bulvar 216'ya günlük 8-10 bin ziyaretçi beklenirken, hafta sonu sayının daha da artması öngörülüyor. 



Seda Tabak / Sabah