Teknoloji

Katlanabilir iPhone! Herkes şokta!

Katlanabilir iPhone konsepti nasıl görünüyor? iPhone V isimli bir çalışma, dikey olarak katlanan ekranıyla meraklandırdı. Apple ise bu pazara daha davranışlarında ölçülü yaklaşıyor

Katlanabilir akıllı telefonda rekabet büyümeye devam ediyor. Apple ise bu pazara daha davranışlarında ölçülü yaklaşıyor. Birçok rakibi birden fazla model çıkarmış bulunmasına rağmen, Apple'dan hemen hemen karşı koyabilir iPhone görmedik. Ancak fan yapımı karşı koyabilir iPhone konsepti fazlaca şık duruyor.

KATLANABİLİR IPHONE BU ŞEKİLDE Mİ OLACAK?

Çinli toplumsal medya platformu BiliBili'de gösterilen yeni bir konsept emek harcaması, kısa müddette internette viral oldu. iPhone V adlı karşı koyabilir modeli sergileyen fan projesi, Samsung Galaxy Z Flip'e benzer biçimde dikey olarak katlanıyor. Peki, katlanabilir iPhone nasıl görünecek? İşte bütün ayrıntılar...

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; Fan yapımı iPhone V, iPhone'un dahili bileşenlerini ikiye bölüyor. İki ayrı parçanın üst üste katlanması cevabında dizüstü bilgisayar benzer biçimde durabilen iPhone bizleri karşılıyor. Konsept tasarım, katlanabilir ekranın nasıl görüneceğine yer veriyor.

Tasarımı hazırlayan kişi, iPhone V'nin iki ayrı bölümden oluşacağını düşündü. Cihazın alt kısmında yonga seti ve belleği içeren anakart bulunurken; üst tarafta ise batarya, sensörler ve kamera yer alıyor. Projeyi bir adım öteye götürmüş olan Çinli kullanıcı, iPhone tasarımını 3D yazıcı kullanarak gerçeğe dönüştürdü.

Konsept emek harcaması ek olarak reel bir reklam filmi benzer biçimde hazırlandı. iPhone V'nin 5G bağlantısına haiz bulunduğunu ve A16 Bionic yonga setinden enerjisini aldığını belirtti. Katlanabilir monitör Super Retina XDR iken, ön tarafta ise 12 Megapiksel selfie kamerası yer alıyor.

Çin'deki bu iPhone konsepti ilginç olsa da, Apple'ın bu mevzuda herhangi bir emek harcaması olup olmadığını bilmiyoruz. Raporlar, firmanın en erken 2024-2025'te karşı koyabilir iPhone tanıtabileceğini ortaya koydu. Apple'ın hiç bir tutanağı doğrulamadığını hatırlatmakta yarar var.

Huawei Nova 9 SE Teknosa'da! Kasım fırsatları kaçırmayın! 9 Kasım 2022 fiyat listesi...
Fiyatı dudak uçuklatan Playstation 5 şimdi de Migros'ta! BİM'i falan bırakın! 9 Kasım 2022 fiyat listesi...
Efsane Kasım kapsamında Xiaomi Redmi Note 11 Pro MediaMarkt'ta! 9 Kasım 2022 fiyat listesi...