29 / 04 / 2024

Kaya S, Ankara ve İstanbul’da konut projelerini hayata geçirecek!

Kaya S, Ankara ve İstanbul’da konut projelerini hayata geçirecek!

Başarılı iş adamı “Salih Kaya” iş hayatından, özel hayatına kadar bilinmeyenlerini, anlattı. Kaya, yeni inşaat projelerini hayata geçeceğini belirtti. İşte o haber...



İşiniz ne zaman ve nasıl kuruldu?


Ben 40 yıldır müteahhitlik yapan bir ailenin çocuğuyum. Dolayısıyla çocukluğumdan beri iş hayatının içerisindeyim diyebilirim. Şu anda sahibi olduğum Kaya S Şirketi, 2009 yılında kuruldu. 2012 yılından bu yana da ağabeyimle beraber yine inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz…


Sizin için başarı ne demek?


Bence başarı yaptığınız işle takdir edilmek ve her zaman saygı duyulan bir insan olmaktır.


Gelecekte kendinizi ve firmanızı görmek istediğiniz yer, durum nedir? Böyle bir tablo tarif eder misiniz?


Ailemle beraber çalıştığım dönemde zaten Türkiye’nin en büyük firmaları arasında her zaman yer bulduk. Bu başarımızı koruyabildiğimiz sürece gelecek zaten başarılarla ve önemli eserlerle dolu olacaktır. Her zaman olduğu gibi yine marka olacak projeler üretmek daimi hedefimizdir.


İş yaşamında “vizyon” ve “amaç”  belirlemek neden önemli?


Sadece iş hayatında değil insan yaşamında da vizyonu ve hedefi olmayan kişiler yerinde sayarlar. Bunlar, başarının en önemli anahtarlarındandır. Bir iş adamı geniş bir vizyona sahip olmak için dünyayı gezmeli ve yeni gördükleri ülkelerden kültürel, sosyal ve teknolojik anlamda çok şeyler öğrenmelidir. Hedefi olmayan kişilerin bir yerden sonra ilerlemesi mümkün değildir.


İş yaşamındaki öncelikleriniz ve ilkeleriniz neler?


En önemli ilkem ve önceliğim dürüstlüktür. Sözünün eri ve güvenilir olmak önemli bir erdemdir. Dürüst olmayan insandan hiçbir şey olmaz bana göre. Yakaladığı başarılar ve zenginlikte tesadüfi ve geçicidir. Ayrıca iş hayatında daima araştırmacı ve kendinizi geliştiren bir yapınız olmalı. Yeni ufuklar her zaman yeni umutlarla doludur.


“Yeni projelerle geliyorum!”


Yapmayı düşündüğünüz yeni işler var mı?


Şu anda başlamak üzere olduğumuz iki adet inşaat projemiz var. İnşallah çok kısa sürede Ankara’da ve İstanbul’da ses getirecek konut projelerimiz başlayacak.


İş hayatına yeni atılmış genç girişimciler ilk etap da nasıl bir yol izlemeliler? Tavsiyeleriniz neler?


İş dünyasının en önemli anahtarı çok çalışmaktır. Genç girişimciler çalışmayı angarya olarak değil de hayatın keyiflerinden biri olarak görmeliler. Dürüstlükten hiçbir zaman ödün vermemeliler. Ayrıca tecrübeye güvensinler, tecrübeli insanlardan nasihat almaktan gocunmasınlar. Daha öncede söylediğim gibi imkan buldukça dünyayı dolaşsınlar.


Katı prensipleriniz var mı? Asla ve asla dedikleriniz?


Özellikle iş hayatında ciddiyet benim için çok önemlidir. Çalıştığım kişilerin ciddiyet ve iş disiplini en üst düzeyde olmalıdır. İş zamanı iş, eğlence zamanı eğlence anlayışını prensip edindiğimi söyleyebilirim.


Hayranlık duyduğunuz, takdir ettiğiniz isimler…


Tabii ki babam en önemli idolümdür. Ama iş hayatında  Ferit Şahenk ve Vehbi Koç herhalde benim olduğu gibi herkesin takdirini kazanmış duayenlerdir.


En büyük idealiniz nedir?


En büyük idealim ülkem için daha fazla istihdam sağlayabilmek, unutulmaz eserler bırakmaktır.


Rekabet sizce ne ifade ediyor?


Rekabet başarıyı ve daha fazla gelişmeyi ifade ediyor. Rekabet içerisinde olamayan kişi ve kurumlar gelişmeyi ve büyümeyi asla istedikleri seviyeye getirmezler. Rekabet iş dünyasının olmazsa olmazıdır.


Üye olduğunuz dernek ve vakıflar var mı?


Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesiyim.


Yöneticilik vasfı sonradan mı edinilir, yoksa bu bir yetenek midir?


Yöneticilik vasfından kasıt bir grubu veya şirketi sadece yönetmekse bu tabii ki zamanla kazanılacak bir özellik olabilir. Ama işinizi çok başarılı bir noktaya getirmek ve bunu sürekli kılabilmek bence yetenektir. Bununla beraber bazı yöneticiler liderlik becerileri gösterir. Yöneticinin liderlik becerisine sahip olup olmaması da yetenek olarak değerlendirilebilir. Ayrıca tecrübe de bu konuda çok önemli bir etkendir.


“Playboy değil, iş adamıyım!”


Senin için “Sosyetik Playboy” diyorlar. Ne demek bu?


Kendime yakıştırmıyorum. Neden böyle diyorlar bilmiyorum.Sana yalnızca çapkın mı desek…Öyle diyelim.


Bu haberlerden rahatsız oluyor musun ?


Gazeteci arkadaşlardan ricam yanımda gördükleri her insanla sevgili diye yazmasınlar. Sokakta tesadüfen arkadaşımı görüyorum, selamlaşıyorum, ertesi gün manşet oluyorum.


Geri Dön