28 / 04 / 2024

Kayabaşı sakinleri: TOKİ'den ev aldık içine 10 bin TL harcadık!

Kayabaşı sakinleri: TOKİ'den ev aldık içine 10 bin TL harcadık!

TOKİ Kayabaşı 1. bölgeden ev alan bir grup,  konutlardaki sorunları dile getirdi. TOKİ'nin Kayabaşı'ndaki projesinden ev alan grup üyeleri yaşadıkları karşısında şaşkınlığa düştü



Her şey iki yıl önce başladı. TOKİ'nin Kayabaşı'na ev yapacağını duyduk. Hayaller kurmaya başlayıp başvuru yaptık, heyecanlandık. Ama gel gelelim evlere taşınmaya başlayınca hayallerimiz suya düşmeye ve üzülmeye başladık. Canımız sıkıldı. çünkü dünyanın parasını ödeyecektik; karşılığını ise alamamıştık...

Sıfır eve girdiğinde hiçbir masraf yapmadan kapıyı açıp oturursunuz. Fakat abartmıyorum, en az 10 bin lira harcama yaptık.
Bir mutfak tezgahı yapılmış; bu kadar basit ve ucuz olamaz! Alttan su kaçırmalar falan.. İnanın şu yazıyı yazarken eşim tezgahın altındaki suyu temizliyordu. Duvarlar eğri, tavanlar eğri, cam kenarlarından su sızmalar, kapıların örtülmemesi, cam pimapenlerinin kenarlarının kırık, camların ayarsız olması... Tuvalet taşları kırık, bazı dairelerin giderleri tıkalı. Internet bağlantısı hala yok; doğalgaz yok, bazı sitelerde sıcak su yok!.. şžu mübarek Ramazan'da tüpte yemek pişirdik. Güya evi sıfır aldık.

Soruyoruz 'Neden böyle oldu' diye; '1. bölgeyi yapan müteahhit kaçtı' diyorlar. Peki sen yanlış adama iş verdiysen bizim suçumuz ne.. Niçin müteahhiti takip etmedin Hani dairelerde bütün malzemeler birinci kalite olacaktı; hepsi ucuz ve adi kullanılmış!
Hele bir de ödeme planı var ki; zamın zammını alan, bitmeyen bir plan. İnanın tefeciden farkları yok. TOKİ'ye sormak lazım; sonradan yapılan masraflar vatandaşa geri ödenecek mi.. Ayrıca yetkili kişilere şunu da sormadan edemeyeceğim... Uyurken vicdanınız rahat mı..
Vakit


Geri Dön