Emlak Terimleri

Kaymakamlık yoluyla kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken pek çok kişi de Kaymakamlık yoluyla tahliyenin nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte Kaymakamlık yoluyla tahliye detayları...


Son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alan ve bu ay yüzde 60,45 oranında zam geleceği açıklanan konut kiraları için 2022 yılının Haziran ayında getirilmiş olan yüzde 25 zam sınırlamasının ardından mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar giderek daha da artmıştı.

Ev sahipleri, emsallerine göre daha düşük kalan kira bedelleri sebebiyle mağdur olduklarını dile getirerek,  mahkemeye başvururken , bazı kiracılar da konut sahiplerinin fahiş zam taleplerinden yakınmıştı.

Konut kiralarına getirilmiş olan ve ev sahiplerinin belini büken yüzde 25’lik zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla resmen sona erdi ancak mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar tam olarak çözülemedi. 

Kiracını çıkarmak isteyen mülk sahipleri tahliye ile ilgili kritik detayları merak ederken, pek çok kişi de Kaymakamlık yoluyla tahliyenin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. 

Hem ev sahibi ve hem de kiracı hakları ile ilgili paylaşımları ile önemli detaylara değinen  Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden bu kez de Kaymakamlık yoluyla tahliyeyi yazdı. 


Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:


KAYMAKAMLIK YOLUYLA TAHLİYE

Kaymakamlık aracılığıyla tahliye süreci, oldukça dar bir inceleme alanına sahiptir. Başvuru incelenirken arada bir kira ilişkisinin kurulduğu tespit edilirse, tahliye talebi reddedilir. Kaymakamlık, başvuruyu 15 gün içinde karara bağlayarak red veya kabul cevabını başvuru sahibine iletir.

Tahliye Süreci
1.Tahliye Talebiyle Kaymakamlığa Başvuru
İlk adım olarak, ilgili Kaymakamlığa tahliye dilekçesi ile başvuruda bulunulması gerekir.
2.Kaymakamlığın Soruşturma Günü Belirlemesi ve Tarafların Dinlenmesi
Kaymakamlık, başvuruyu aldıktan sonra bir soruşturma günü belirler ve tarafları dinlemek üzere çağırır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
•Kira ödeme dekontları, elektrik/su/doğalgaz gibi fatura belgeleri veya komşuların aleyhte beyanları, tahliye talebinin reddine neden olabilir. Bu nedenle, başvuru yapılmadan önce tüm detayların dikkatle değerlendirilmesi önemlidir.

Başvuru sürecinde sunulan belgelerin doğruluğu ve hukuki gerekçelerin sağlamlığı, talebin kabul edilmesi açısından belirleyici olacaktır.

 

İnşaat sektöründe işçilik fiyatları asgari ücretin üzerinde arttı!

Isola Bella Dubai'de 173 bin 313 dolardan başlayan fiyatlarla! 

Pendik Belediyesi’nden 8 taksitle ticaret alanı imarlı arsa!