04 / 05 / 2024

Kayseri Küçükali'de kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri Küçükali'de kentsel dönüşüm başladı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Küçükali Mahalle halkı ile düzenlediği toplantı da mahalle halkına teknik bilgiler ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan Küçükali Mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Küçükali Mahalle halkı ile düzenlediği toplantı da mahalle halkına teknik bilgiler ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 


Küçükali Mahallesinin şehir merkezine yakın olmasına rağmen bir türlü hak ettiği modem yapılaşmanın gerçekleşmediğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Küçükali mahallesi için belediye tarafından hazırlanan Kentsel dönüşüm projesinin bakanlıkça kabul edildiğini belirtti. Küçükali Mahallesinin gerçekleştirilecek proje ile cazibe merkezi olacağını ve mahalle halkının hak eteğini sosyal yaşama kavuşacaklarını vurgulayan Başkan Dr. 

Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi Melikgazi belediyesi olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile Melikgazi ilçesi bir cazibe ve örnek şehir olmuştur. 


Çalışmaların sonuçlan ortada Köşk, Yenimahalle, Melikgazi, yıldırım Beyazıt mahalleleri bugün şehrin yüksek kadı modern binaların yer aldığı alanlardır. 

Şimdi bu çalışmayı şehrimizin batı bölümünde gerçekleştiriyoruz. Başlangıç yeri de Küçükali Mahallesi olarak seçtik. 


Yapılan Kentsel dönüşüm projemiz ilgili bakanlıkça kabul edilmiştir. Şimdi sıra inşaat zamanın da bunun için Küçükali Mahallesinde oturan veya mülkü olanlarda bir toplantı gerçekleştirerek bir araya geldik. Yapacaklarımızı anlattık, kafalarında soru işareti olan sorulan yanıtladık ve herkesi bilgilendirdik. İnşallah bu ilkbahar da temellerini atacağız


Anayurt


Geri Dön