02 / 05 / 2024

Melikgazi Küçükali'de kentsel dönüşüm başladı!

Melikgazi Küçükali'de kentsel dönüşüm başladı!

Melikgazi Küçükali Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını hatırlatan Memduh BüyükkıIıç, Küçükali Mahalle halkı ile düzenlediği toplantı da mahalle halkına teknik bilgiler ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Küçükali Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh BüyükkıIıç, Küçükali Mahalle halkı ile düzenlediği toplantı da mahalle halkına teknik bilgiler ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 


Küçükali Mahallesi'nin şehir merkezine yakın olmasına rağmen bir türlü hak ettiği modern yapılaşmaya kavuşamadığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Küçükali mahallesi için belediye tarafından hazırlanan Kentsel dönüşüm projesinin bakanlıkça kabul edildiğini belirtti. 


Küçükali Mahallesinin gerçekleştirilecek proje ile cazibe merkezi olacağını ve mahalle halkının hak eteğini sosyal yaşama kavuşacaklarını vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti... "Melikgazi belediyesi olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile Melikgazi İlçesi bir cazibe ve örnek şehir olmuştur. Çalışmaların sonuçları ortada Köşk, Yenimahalle, Melikgazi, yıldırım Beyazıt mahalleleri bugün şehrin yüksek katlı modern binaların yer aldığı alanlardır. 


Şimdi bu çalışmayı şehrimizin batı bölümünde gerçekleştiriyoruz. Başlangıçyeri de Küçükali Mahallesi olarak seçtik. Yapılan Kentsel dönüşüm projemiz ilgili bakanlıkça kabul edilmiştir. Şimdi sıra inşaat zamanın da bunun için Küçükali Mahallesinde oturan veya mülkü olanlarda bir toplantı gerçekleştirerek bir araya geldik. Yapacaklarımızı anlattık, kafalarında soru işareti olan soruları yanıtladık ve herkesi bilgilendirdik. 


İnşallah bu ilkbahar da temellerini atacağız" Küçükali Mahallesi'nin bir başlangıç olduğunu ve çalışmanın Anbar Mahallesine kadar uzanacağını kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Küçükali'nin yeni planlamasında modern, sağlıklı ve planlı yapılaşma olacağını, yüzme havuzlu, çocuk oyun alanları, otoparkları ve yeşil alanları ile bir site şeklinde şehir planı uygulanacağını sözlerine ekledi. 


Küçükali Mahallesi Kentsel dönüşüm Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına iştirak eden Mahalle Halkı Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'a "Sana güveniyoruz, seninleyiz" diyerek bir an önce çalışmaların başlatılmasını istediler.


Kayseri Haber


Geri Dön