06 / 05 / 2024

Kayseri Melikgazi'ye hafif raylı sistem geliyor!

Kayseri Melikgazi'ye hafif raylı sistem geliyor!

Kayseri Melikgazi'ye raylı taşıma sistemine bir yenisi ekleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, "Raylı Taşıma Sistemi Yapımı(4. Aşama) Projesi" yapılıyor.



Kayseri İli, Melikgazi ve Kocasinan İlçeleri, İsmail Erez Bulvarı - Eren Yıldırım Caddesi - Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı – Mobilyacılar Sitesi – YHT Garı Güzergahları üzerinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından  Raylı Taşıma Sistemi Yapım İşi yapılıyor.

 

Organize Sanayi güzergahı raylı sistem hattına ilave olarak, Selimiye istasyonu önünden ana arterle, yaklaşık 7.5 kilometrelik bir ilave hat yapılarak yeni Raylı Sistem hattı planlanıyor.

 

Bu nedenle planlanan hat için gerekli izinler alınarak 2018 yılı ikinci yarısında çalışmalara başlanacak olup, 2019 yılı içerisinde tüm inşaat çalışmaları biterek test sürüşleri ve geçici kabul işlemleri yapılması planlanıyor.

 

Planlanan İsmail Erez Bulvarı - Eren Yıldırım Caddesi - Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Güzergahları Raylı Sistem hattı için paralel geçiş güzergahlarında ve kesişen geçiş güzergahlarında sinyal sistemi araçların trafikte tıkanma ve yoğunluk oluşturmasının önlenmesi amaçlanıyor.

 

Araçların ayrıca tramvayı bekleme sürelerinin artışı önlenecek. Böylece insanların tramvay sistemini kullanmasını teşvik ederek trafikte araç yoğunluğu, araç sayısı ve emisyon oranlarınında paralel olarak azalması hedefleniyor.

 

Ayrıca alternatif taşıma araçları olan otobüs ve taksilere göre tramvay sisteminin kullanımı teşvik edilerek diğer araçlardan oluşacak emisyon miktarı azaltılacak. Proje, 96 milyon 750 bin TL'ye mal olacak.

 

Kayseri Melikgazi ye hafif raylı sistem geliyor!


 


Geri Dön