28 / 04 / 2024

Kayseri'de konut kooperatifi mağduru olduklarını öne süren 500 kişi eylem yaptı!

Kayseri'de konut kooperatifi mağduru olduklarını öne süren 500 kişi eylem yaptı!

Kayseri'de üye oldukları konut kooperatiflerinin mağduru olduklarını öne süren yaklaşık olarak 500 kişi, eylem yaptı.



Kayseri'de üye oldukları kooperatiflerin kendilerine sonradan borç çıkardığını iddia eden toplamda 500 kişilik bir grup eylem yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 500 kişilik grup ellerinde "Evlerimizi kurtarın", "Umudumuz Ankara, "Duyun sesimizi" yazılı pankartlarla bir araya geldi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gökçe Uysal, yaptığı açıklamada 2-3 senedir kooperatif yönetimlerinin yasalardaki boşluklardan ve belirsizliklerden faydalanarak, bazı iddialarla tapusunu alıp ilişiği kesilmiş olan binlerce dar gelirli aileye 80 bin Türk Lirası ila 300-320 bin Türk Lirası borç çıkarttığını öne sürdü.

Kayseri de konut kooperatifi mağduru olduklarını öne süren 500 kişi eylem yaptı!

Uysal, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bizler mahkemede davaları süren 4 bin 500 kişiyiz, yakında 1500 kişilik bir grup daha bizlerin durumunu yaşamaya başlayacak. Bazıları başladı bile mahkeme günleri verildi. Bizlerin, çocuklarımızın ve bu kadar ailenin geleceğini ipotek altına alarak mezara kadar yakamızı bırakmayacakları bir sömürü düzeniyle geleceğe dair umutlarımızı karartmaktadırlar. Değerli siyasetçilerimizin ve devlet büyüklerimizin sorunlarımıza el atması ve bizleri bu çıkmazdan kurtarması son ve tek umudumuz. Her lokması helal yollardan kazanılmış aile rızkımızı yedirmemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz."
Kendilerine çıkartılan borçların iptal edilmesini isteyen grup, açıklamanın ardından dağıldı.

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!


Geri Dön