28 / 04 / 2024

Acıbadem'de yıkıma karşı çıkanların kaldığı apartmanlar viraneye döndü!

Acıbadem'de yıkıma karşı çıkanların kaldığı apartmanlar viraneye döndü!

İstanbul'da rant beklentisi komşuları böldü. Acıbadem'de yıkıma karşı çıkanların kaldığı apartmanlar viraneye döndü. Fikirtepe, Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri'nden sonra Acıbadem de kaderine terk edildi...



İstanbul'da rant beklentisi komşuları böldü. Acıbadem'de yıkıma karşı çıkanların kaldığı apartmanlar viraneye döndü.


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 2011'de kabul edilen fakat bir türlü kentsel dönüşümün gerçekleşemediği Fikirtepe, Dumlupınar, Eğitim ve Merpenköy Mahalleleri'nden sonra Acıbadem de kaderine terk edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın, "Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamında ilk binanın yıkım törenini yaptığı İstanbul Acıbadem içler acısı durumda. 


Cadde üzerinde bulunan apartmanlardaki daire sakinleri ikiye bölündü. Kimi dairesini müteahite sattı, kimi 'Evimden çıkmam' dedi. Bundan birkaç ay önce ailelerin yaşadığı Acıbadem Caddesi üzerindeki Nergiz ve Tomurcuk Apartmanı da kaderine terk edilmiş... Apartman sakinlerinin 3'te 2'si inşaat firmasıyla anlaştı. Çoğunluk sağlandığı için 'Depreme dayanaksızdır' belgesi alındı. 


Nergiz Apartmanı'nın kiracılarından Miltonya Çiçek Evi ve Teknotek Bilgisayar'ın -sahipleri mağdur edildiklerini iddia etti. 

Elektriği ve suyu kestiler Emin Sever ve Metin Yağız, "İnşaat firması dükkanı boşaltmamızı istedi. 24 Kasım'a kadar süre istedik, dinlemediler. 15 gün önce su ve elektriğimizi kestiler" dedi. Tomurcuk Apartmanı'nın 73 yaşındaki sakiniMüzeyyen Çetinkaya ise müteahitle anlaşma sağlayamadıklarını söyledi. Yıkık dökük binada hasta eşiyle yaşayan Çetinkaya, "Riskli Yapı belgesi alan müteahite insanlar teslim edilmemeli. 22 Kasım'da elektrik-su kesilecek. Biz ne yapacağız" diye haykırdı. 


Büyük yetki! Esnaf Metin Yağız, "Bu yasayla müteahitlere gereğinden fazla yetki verilmiş.Suyumuzu elektriğimizi kestiler. 

İşlerimiz bozuldu" dedi. Müzeyyen Çetinkaya ise, "Bu nasıl kentsel dönüşüm Daire sakinleri mağdur" dedi. 

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayan CHP'li Gürsel Tekin, İstanbul'daki kentsel dönüşüm rezaletini SÖZCÜ'ye paylaştı. Eskiden Türkiye'de en güvenilir şeyin tapu olduğunu söyleyen Tekin, "Her şeye rağmen yurttaşlarımız tapuyu bir güvence olarak görüyordu. Hiç birimizin artık tapu güvencesi yoktur. Bunu herkes bilsin. Yeni çıkan kentsel dönüşün yasasında tapuların sahibi iki kişi. Biri Tayyip Erdoğan, ikincisi Erdoğan Bayraktar" dedi. 


Yalçın BEL/ Sözcü Gazetesi 


Geri Dön