30 / 04 / 2024

Acıbadem'de ruhsatsız yurda direnen muhtarlığın tahliyesi istendi!

Acıbadem'de ruhsatsız yurda direnen muhtarlığın tahliyesi istendi!

İstanbul Acıbadem'de Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na tahsis edilen araziye inşa edilen kaçak yurt inşaatı için muhtarlık ve mahalle sakinleri senelerdir direniyor. Üsküdar Belediyesi'nden muhtarlığa gelen son tebligatla yeni bir yer gösterilmeden muhtarlık binasının tahliyesi talep edildi.



İstanbul Acıbadem’de Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verilen ve kaçak olmasına rağmen yapımı sürdüdülen inşaata karşı, Acıbadem sakinlerinin ve muhtarlığın verdiği mücadele sonrası Üsküdar Belediyesi zabıtaları tarafından getirilen yazıyla Acıbadem Muhtarlığı binasının tahliye edilmesi talep edildi.

Cumhuriyet'ten Fırat Alkan'ın haberine göre, Üsküdar Belediyesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, muhtarlık binasının üç gün içinde boşaltılmasını istedi. Resmi tebligatın henüz tebliğ edilmediği kararda, muhtarlık binasının park yapım alanında kaldığı belirtilerek, “Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 04.02.2020 tarih ve E 3277 sayılı yazısı gereği, Üsküdar ilçesi Acıbadem Mahallesi 1093 ada 28 parsel bitişiğinde bulunan yeşil alan terkinde Şehit Mete Sertbaş Parkı yapımına başlanacağı için söz konusu park yapım alanında kalan muhtarlık binasını üç (3) gün içerisinde nüfus ve eşyadan boşaltılması hususu tarafınıza imza mukabili tebliğ olunur” ifadelerine yer verildi.


'TAHLİYEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ'

Acıbadem Muhtarı Semra Aydın'ın konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Park yapımının planlanmasında muhtarlık binasıyla ilgili bazı söylentiler vardı ancak herhangi resmi bir görüşme yaşanmamıştı. Bugün zabıtalar tarafından getirilen karar yazısında yer gösterilmeden bize binamızı terk etmemizi söylüyorlar. Resmi tebligat henüz tebliğ edilmediği gibi yeni bir daire tutmamızı ve kira bedelini belirtmemiz de talep ediliyor. 1 yıldır ödeneğimizi vermeyen belediyenin kiramızı ödeyeceğini de beklemek gerçekçi olmaz. Biz binamızı terk etmiyoruz" 

 

Üsküdar Tibaş Parkı'nda durdurma kararı verilen inşaat devam mı ediyor?


Geri Dön