05 / 05 / 2024

Tabakhane'de yıkıma devam!

Tabakhane'de yıkıma devam!

Tabakhane'de yıkıma devam. Trabzon'da devam eden Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları sürüyor Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un çehresini değiştirmeye devam ediyoruz" dedi.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKl'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane'de hak sahiplerine bugüne kadar 146 milyon TL ödeme yapıldığını ifade etti. 


340 BİNA YIKILDI 


Bölgedeki 688 binanın 550'sinin kamulaştırdığını 340 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuzun Bahçecik Mahallesi'nde Tabakhane kentsel dönüşümünün yanındayız. Gördüğünüz gibi kardeşlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Özveri ile çalışmalarını sürdüren tüm kardeşlerine teşekkürlerimi borç biliyorum. 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de 550 binanın kamulaştırması tamamlanmış, 340 binanın yıkımı gerçekleştirilmiş ve hak sahiplerine 146 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Bir taraftan da Yenicuma sırtlarında 353 konutun yapımı devam etmektedir. Hak sahiplerine teslim edilecek konutların bitme aşaması yaklaşmıştır. Bu tarihi şehirde bu vadiyi tekrar tüm Trabzon'a ve ülkeye kazandırmakta en büyük paydaşımız olan TOKl'ye, başkanı Sayın Mehmet Ergiin Turan'a ve bütün çalışma arkadaşlarına, büyükşehir belediyemizin çalışanlarımıza yılın son gününde çalışmalarını tüm sürdüren kardeşlerine Trabzon adına teşekkür ediyorum. Trabzon'un çehresini hep birlikte değiştirmeye devam ediyoruz. 

Trabzon bundan sonraki yıllarda tarihine saygı duyan ve en modern yaşam ortamlarının oluşturduğu bir dünya kenti olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı. 


GÜLYALI'YA NEŞTER 


Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon Içmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) merkez Ortahisar ilçesinin Yalıncak Mahallesinin Gülyalı mevkii ile Pelitli Mahallesi'nin Çimenli mevkiinin tamamının altyapı sorununu ortadan kaldıracak olan çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun talimatları doğrultusunda başlanılan çalışmalar kapsamında yıllar önce yapılan ve çalışmaz durumda olan ana kolektör hattı tamamen yenileniyor. Toplam bin 308 metre uzunluğunda olan hatta 500 mm çapında koruge borular döşeniyor. Kanalizasyonların bağlantısının yapılabilmesi için 28 adet parsel bacası inşa edilecek olan kolektör hattının tamamlanmasıyla bölgenin altyapısı 50 bin nüfusa hizmet verebilecek hale gelecek. Ayrıca proje kapsamında derin deniz deşarjı da revize edilecek. 


MARTTA TAMAMLANIR 


Çalışmaların tamamlanmasıyla atık suların derin deniz deşarjına verileceğini ve yaklaşık bir kilometre açıkta denizin dibine çökertileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, "Hattın çalışmaması nedeniyle önemli sorunlar yaşanmaya başlanmıştı. Gerçekleştirmekte olduğumuz çalışmalarla hızlı bir yapılaşmaya ev sahipliği yapan bölgenin altyapı sorunu çözülmüş olacak. Çalışmalarımızın Mart ayında tamamlanmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Dokuz Sütun


Geri Dön