01 / 05 / 2024

Kayseri'deki toplu konut projelerinin ödeme planı değişti mi?

Kayseri'deki toplu konut projelerinin ödeme planı değişti mi?

Kayseri ilindeki toplu konut projelerine ait ödeme koşulları ve taksit tutarlarının sonradan değiştirildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, Kayseri ilindeki toplu konut projelerine ait ödeme koşulları ve taksit tutarlarının sonradan değiştirildiği iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ersoy, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Ersoy, ''Tomarza Belediyesi 2017 yılında, ilçede yapılacak olan toplu konut projelerinin tanıtımını yaparak ön başvuruları almıştır. 2019 yılında ise söz konusu projenin temelleri atılmıştır. Dairelerin teslim tarihi ise 2020 yılı halka arz edilen ödeme planındaki tutarlar ile asıl başvuru için açıklanan rakamların birbiri ile örtüşmediği söylenmektedir. İlk etapta konutların peşinat ödemelerinin 3 ayrı ödeme planı olarak açıklandığı, net 88,75 metrekare olarak açıklanan dairelerin 1. Ödeme planındaki ortalama peşinat miktarının 8.900 TL, 2. Ödeme planınında 16.350 TL, 3. Ödeme planında ise 23.800 TL olarak açıklandığı, fakat daha sonra konutların net 84,7 metrekare olduğu ve ortalama peşinat tutarlarının 1. Ödeme planında 17.744 TL, 2. Ödeme planınında 22.180 TL, 3. Ödeme planında ise 29.574 TL'ye yükseltildiği beyan edilmektedir. Bu durum ise vatandaşlarımızı endişeye sevk etmektedir'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un soruları:
1- Hak sahiplerine, ödeme koşulları, taksit tutarları ve varsa ara ödemelerle ilgili yazılı ya da sözlü olarak bir bilgi verilmiş midir? Verildiyse bu bilgiler nelerdir?
2- İlk etapta duyurulan daha sonradan yükseltildiği iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise bunun gerekçeleri nelerdir?


Geri Dön