28 / 04 / 2024

Toplu konut sözleşmelerinde değişiklik yapılır mı?

Toplu konut sözleşmelerinde değişiklik yapılır mı?

Devlet destekli toplu konut projelerin yapımında uygulanacak esaslara Toplu Konut Kanunu'nda yer veriliyor. Peki kanuna göre Toplu konut sözleşmelerinde değişiklik yapılır mı?



Toplu konut sözleşmelerinde değişiklik yapılır mı?

Toplu konut projeleri, vatandaşa devletin açtığı kredi yardımları ve katkılarıyla oluşturulan yapılar olarak ifade ediliyor. Toplu konut projelerini devlet firmaları yapıyor. 


Toplu konut devletin  büyük çaptaki konutlandırma ve yerleştirim girişimi olarak da ifade edilebiliyor. Başka bir deyişle toplu konut; kentte artan nüfusun barınma ihtiyacı belirlenerek konutlar üretme işlemi olarak tanımlanabiliyor.


Devlet destekli toplu konut projelerin yapımında uygulanacak esaslara Toplu Konut Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, firma ve yüklenici firma arasında yapılan sözleşmelerde nelere dikkat edilmeli? Taraflar arasında imzalanan sözleşmelerde değişiklik yapılabilir mi?


Sözleşmede değişiklik yapılması

Madde 15 - Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve idare ile yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabiliyor;


a) İşin yapılma veya teslim yeri,

b) İşin süresinden önce yapılması veya teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları.


Toplu konut sözleşmesi nasıl yapılır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön