29 / 04 / 2024

Kayserili 10 inşaat işçisi Bağdat'ta mahsur kaldı!

Kayserili 10 inşaat işçisi Bağdat'ta mahsur kaldı!

KAYSERİ'den Irak'a inşaatlarda çalışmak için giden 10 işçi, Bağdat'ta mahsur kaldıklarını ileri sürerek, dönmek için yardım beklediklerini söyledi. İşçiler, Türkiye'deki yakınlarını arayarak mahsur kaldıklarını ifade etti.



 KAYSERİ'den Irak'a inşaatlarda çalışmak için giden 10 işçi, Bağdat'ta mahsur kaldıklarını ileri sürerek, dönmek için yardım beklediklerini söyledi. Geçen yıl 25 Ekim'de Kayseri'nin Tomarza ilçesinden giden 10 inşaat işçisi çatışmalar nedeniyle çalıştıkları şantiyede çalışmaların durdurulduğunu ve bir otele yerleştirildiklerini söyledi. 

Yaklaşık 1 aydır dışarı çıkamadıkları belirtilen işçiler, Türkiye'deki yakınlarını arayarak mahsur kaldıklarını ve dönmek için yardım beklediklerini ifade etti. 


Evrensel 


Haber Sözcü'de şu şekile yer aldı;


Irak'a giden 10 işçi otelde mahsur kaldı KAYSERİ'den Irak'a inşaatlarda çalışmak için giden 10 kişi, Bağdat'ta mahsur kaldıklarım ileri sürerek, yurda dönmek için yardım beklediklerini söyledi. 10 inşaat işçisi geçen yıl 25 Ekim'de, Kayseri Tomarza'dan Bağdat'a gitti. Çatışmalar nedeniyle işçilerin çalıştığı şantiyede çalışmalar durduruldu ve işçiler bir otele yerleştirildi.


Sözcü


Haber Güneş Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


GEÇEN yıl 25 Ekim'de Kayseri'den 10 inşaat işçisi çalışmak için Irak'a gitti. Çatışmalar nedeniyle işçilerin çalıştığı şantiyede çalışmalar durduruldu ve işçiler bir otele yerleştirildi. Yaklaşık 1 aydır dışarı çıkamadıkları belirtilen işçiler, Türkiye'deki yakınlarını arayarak "Otelden çıkamıyoruz, her yer asker, polis dolu ve çatışmalar yaşanıyor. Paramız bitmek üzere ve oturma iznimiz olmadığı için dışarı çıkamıyoruz. Ülkemize dönmek istiyoruz" diyerek yardım beklediklerini söyledi. 


Güneş


Geri Dön