30 / 04 / 2024

Kayseri'nin Akmerkez'ine açılan davayı mahkeme kabul etmedi

Kayseri'nin Akmerkez'ine açılan davayı mahkeme kabul etmedi

Kayseri Stadı arazisi Multi Türkmall şirketine rezidans yapılması için devredilince, yıllar önce arazileri "stat yapacağız" denilerek, kamulaştırılan vatandaşlar ayağa kalktı



"Kamu yararı sona ermiştir" gerekçesiyle arazilerini geri isteyen vatandaşlar Kayseri 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden ilginç bir yanıt aldı. Mahkeme, "Bina dışındaki alana bahçe, park, oyun alanları, otopark alanları yapılacak. Arazi yine kamuya tahsis edilmiş olacak" gerekçesiyle davayı reddetti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 1955 yılında Kayseri'ye bir stat yapma kararı aldı. Yer belirlendi. Buralarda arazisi bulunan 9 kişi ile Honat Camii Vakfı'nm arazilerinin içinde bulunduğu 74 bin metrekarelik alan kamulaştırıldı. Stat tam 44 yıl boyunca Kayserispor'un Müdürlük, 2005'te yaptığı sözleşme ile araziyi Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne devretti.
Olay üzerine, 54 yıl önce dedesinin 14 bin metrekarelik arazisi "stat yapılacak" diye kamulaştırılan Nuri Karslı ile 17 bin metrekarelik arazisi kamulaştırılan Honat Camii Vakfı'nın adına Vakıflar Bölge Müdürlüğü dava açtı.
Nuri Karslı, kararı temyiz etti. Dava şimdi Yargıtay'da. Kamulaştırma konusunda son sözü Yargıtay söyleyecek. İnşaatı durduran şirket de Yargıtay kararını bekliyor.
Sibel HÜRTAŞ/Gazete Habertürk

Geri Dön