27 / 04 / 2024

Kaz Dağları imara mı açılıyor?

Kaz Dağları imara mı açılıyor?

Balıkesir'e bağlı Edremit Belediyesi'nin Kaz Dağlarını yeniden imara açtığı ve tarım arazilerini doğrudan satış yoluyla satışa çıkarttığı iddia edildi. 



Balıkesir Ederemit Belediyesi'nin Kaz Dağları'nda bulunan tarım arazilerini Doğrudan Satış" reklamlarıyla satmaya  başladığı iddiları gündeme geldi. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; satışa sunulan tarım arazileri için reklam filmi çekildi. Reklamda CHP Milletvekili Gürsel Tekin ve Arif Sağ'ın oğlu Tolga Sağ'ın da yer aldı. Söz konusu arsaların 300 metrekaresi 29 binm 900 Euro'dan satışa çıktı. 

Pazarlanan arsaların Akçay'da denize 300 metre, şehir merkezine ise 2 kilometre uzaklıkta yer alırken söz konusu arsalarda yapılaşma bulunmyor. Ayrıca Çıkrıkçı Köyü'nde satışa sunulan arsaların tarım arazisi statüsüne sahip olduğu da ortaya çıktı. Bir başka iddia ise İmar Kanunu'na göre; mülk sahiplerinden yüzde 45 kadar kesinti yapılması gerekirken Kaz Dağları'nda yer alan yapılaşma için mülk sahiplerinden herhangi bir kesinti yapılmadı. Bunun neticesinde doğal güzelliklere sahip olan Kaz Dağları'nda betonlaşma oranının arttığı iddia edildi. 

Kaz Dağları imara mı açılıyor?

 Balıkesir AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin'den tepki

Kaz Dağları'nın imara açılmasının büyükşehir belediyesinin üzerine atılmaya çalıştığını söyleyen  Balıkesir AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin: "Satış yapılan arsalar Büyükşehir Belediyemizin yeri değildir. Büyükşehir Belediyemizin gayrimenkulü TURBAN Tesisleri arkasında üç tarafı konutlarla yapılaşmış, Ülkü Yolu ve Zeytinli Deresi ile Akçay arasındadır. Oysa firma tarafından satışa sunulan arsalar Zeytinli deresinin diğer tarafında Edremit Özel OSB yeri olarak ayrılan yerden sonra Çıkrıkçı denilen mevkide Burhaniye sınırında bir alandadır. Satışa sunulan arsaların bulunduğu yer ve etrafı boş, yapılaşmamış bir alanda olup bu yerin Çıkrıkçı Köyü tarafı birinci sınıf tarım arazisidir" şeklinde konuştu.

Edremit Belediyesi ne diyor?

Söz konusu imar iddialarına yanıt veren Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi,"Bugün burada Edremit Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri, coşkusunu, heyecanını, pandemi döneminde vatandaşımızın çektiği çilelere çare olmayı konuşmak gerekirken, aslı astarı olmayan polemiklerle asıl gündemin değiştirilmeye çalışıldığını görüyoruz" şeklinde konuştu. 

Balıkesir'de birinci sınıf tarım arazileri satışa çıkarıldı iddiası!


Geri Dön