Genel

Kazım Çizmeci: City's hastane olacak söylentisi yalan!

Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Çizmeci, 'İnsanız, bazı hatalar yaptık. Çok erken yargılandık ama çabuk toparladık' diyor

2008 başında açılışından bu yana yoğun eleştirilerle karşılaşan, sık sık hastane olacağı ya da ruhsat problemleri nedeniyle yıkılacağı gündeme gelen Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi'nin Genel Müdürü Kazım Çizmeci, 'Zor günleri atlattık. Ziyaretçi sayımızı geçen yıla göre yüzde 50 artırdık' dedi. Yeni açılan bir alışveriş merkezinin (AVM) rüştünü ispat etmesi için en azından 2 yıl gerektiğinin altını çizen Çizmeci, 'Biz çok erken yargılandık. Burası dünyanın sayılı caddelerinden bir tanesi. Çok göz önünde olduğu için, olumsuz yargılara da çok erken varıldı. O eleştirilere dayanabilmek kolay olmadı' diye konuştu. 'İnsanız mutlaka yaptığımız hatalar var' diye özeleştiride bulunan Çizmeci, büyük beklentilerle açtıkları AVM'de ilk başta büyük şok yaşadıklarını belirterek şöyle devam etti: Söylenildiği gibi City's'i hastane yapmayı hiç düşünmedik.  Radikal bir plan yapıp, tamamen müşterilerimizin talep ettiği markalara odaklandık. Müşteri getirmeyen mağazalarla yollarımızı ayırdık. İyi bir manevrayla bünyemizdeki mağazaların yüzde 40'tan fazlasını değiştirdik.  Ve şu anda hedeflediğimiz noktaya geldik.

Çapa'nın Limonata'sı açılmak üzere
City's'i hafta sonları 30 bin hafta içi 20 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Çizmeci, geçen yıla oranla yüzde 50'nin üzerinde artış olduğunu, marka takviyesine devam ettiklerini belirtti. Çizmeci, 'İzzet Çapa, sinema katında, çok popüler olacak Limonata isimli mekanını açmak üzere. Ayrıca çok önemli iki dünya markası ile anlaşmak üzereyiz' dedi.
Akşam/Şenay KÖŞDERE