29 / 04 / 2024

Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi açıldı!

Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, kendilerinin hizmet siyaseti yaptığını belirterek, sağlıkta değişen anlayışı Kandıra'ya da yansıttıklarını söyledi...




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Memleketin sağlığı düzeliyor, memleket düşmanlarının sağlığı bozuluyor. Memleketin sağlığı düzeldikçe bunlar hasta oluyor" dedi.


Işık, Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, kendilerinin hizmet siyaseti yaptığını belirterek, sağlıkta değişen anlayışı Kandıra'ya da yansıttıklarını söyledi.


Yapılan hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu ifade eden Işık, Türkiye'de sağlık alanında önemli mesafeler kat edildiğini kaydetti.


Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sağlıkta dönüşüm programının gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Eğer bunlar olmasaydı Kandıra Devlet Hastanesi'nden hiçbir sigortalı ve sigorta emeklisi yararlanamazdı. Hatırlayın, 'sigortalılar sigorta hastanesine gidecek, ya sopalıya ya da sekaya. Burada hastane var, bu devletin malı değil mi?' O zaman 'bu hastaneler birleşmesin' diye karşı çıktılar. Sağlıkta dönüşümle hastaneleri birleştirdik, şimdi size en yakın hastaneye gidiyorsunuz" diye konuştu.


- "Memleketin sağlığı düzeliyor, düşmanların sağlığı bozuluyor"


Geçmiş dönemde sağlıkta yaşanan sıkıntıları anlatan Işık, insanların artık doktor muayenehanelerine gitmeyi unuttuklarını bildirdi.


Işık, muayenehanesi olan doktorun Kandıra'da ve İzmit'te de kalmadığını belirterek, "Doktorun muayenehanesi hastane polikliniğidir. Hiçbir ücret ödemeden sadece küçük bir fark alınıyor o da yeni bazı düzenlemeler yapılacak. O zaman geliyorsunuz doktora muayene oluyorsunuz ve istediğiniz eczaneden ilacınızı alıyorsunuz. Memleketin sağlığı düzeliyor, memleket düşmanlarının sağlığı bozuluyor. Memleketin sağlığı düzeldikçe bunlar hasta oluyor. Onlara da Allah şifalar versin" ifadesini kullandı.


Kocaeli'ye sağlık alanında 2002'den 2013 sonuna kadar 518 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade eden Işık, personel sayısını 6 bin 60'dan 13 bin 946'ya yükselttiklerini söyledi.


- "Yolsuzluk olsa bu hizmetler yapılabilir miydi?"


Bakan Işık, yatırımların Türkiye'nin istikrarı sayesinde yapıldığını dile getirerek, "Bazıları bir yolsuzluk teranesi tutturmuş gidiyor. Yolsuzluk yapılsaydı memlekette, Kandıra'ya bu hastane yapılabilir miydi? Yolsuzluk yapılsaydı Namazgah Barajı gibi bir baraj Kandıra'ya kazandırılabilir miydi? Eğer yolsuzluk yapılsaydı, hem temiz hem de pis su arıtma artıma tesisi buraya kazandırılabilir miydi? Yahu şu Orhan Camimizi bile yıllarca restore ettirememişlerdi. Orhan Camimiz buraya Türk mührünün vurulduğu camidir. Siz gerçekleri biliyorsunuz. Siz bizi destekliyorsunuz, biz de size bunu hizmet olarak geri döndürmenin gayreti içinde oluyoruz" şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından Bakan Işık ve beraberindeki protokol üyeleri, hasta açılış kurdelesini kesti.


Işık daha sonra poliklinikleri gezerek hastalarla sohbet etti.   



AA


Geri Dön