28 / 04 / 2024

Kazlıçeşme arazisine 1.8 milyar teklif verildi!

Kazlıçeşme arazisine 1.8 milyar teklif verildi!

Emlak Konut GYO' nun Kazlıcesme arazisiyle İlgili İhalenin ilk oturumu dün yapıldı. 8 teklifin sunulduğu ihalede en yüksek teklifi Aşçıoğlu İnşaat- Nokta Yatırım ortaklığı verdi...





Emlak Konut GYO'nun Kazlıcesme arazisiyle İlgili İhalenin ilk oturumu dün yapıldı. 8 teklifin sunulduğu ihalede en yüksek teklifi Aşçıoğlu İnsaat-Nokta Yatırım ortaklığı verdi. 1.8 milyar lira teklif eden şirket yüzde 30 oranında 540 milyon lira pay vermeyi önerdi. 



EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nm dün gerçekleşen Kazlıçeşme ihalesine 8 teklif geldi. Emlak Konut GYO'nun Kazlıçeşme'de satışa çıkardığı arsasının ihalesinde ilk oturum dün tamamlandı, ikinci oturum tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak. Arsaya gelen 8 tekliften en yükseği Aşçıoğlu İnşaat-Nokta Yatırım iş ortaklığından. 1 milyar 800 milyon lira teklif eden şirket Emlak Konut GYO'ya yüzde 30 oranında 540 milyon lira pay vermeyi önerdi. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Kazlıçeşme arsasının İstanbul'un en değerli noktalanndan birinde olduğunu ifade ederek, "İyi bir yanş olacak ancak önemli olan kamunun kazanması, İstanbul'un kazanması" dedi. 


İhaleyi almaları durumunda İstanbul'a değer katacak ve İstanbul'un siluetine saygılı bir proje yaşama geçireceklerini belirten Aşçıoğlu, "Aşçıoğlu İnşaat 100 metre koşucusu değildir, maraton koşucusudur. Dolayısıyla biz de buraya uluslararası bir yarışmayla ortaya çıkan çok değerli bir proje inşa etmek istiyomz. İşin sonunda kamunun daha fazla kazanacağı bir proje olacak. Şu an itibariyle iyi teklif verdiğimizi düşünüyorum. Bu proje bize kısmet olursa mutlu olacağız" dedi. Kazlıçeşme arazisine Aşçıoğlu'nun yam sıra Artaş İnşaat- EPP, NuhoğluAlt ve Üst Yapı İnşaat, Eroğlu-ErkentAkkom, Çalık İnşaat-Gap İnşaat, ÖzakYenigün- Delta, YDA İnşaat-Türkerler, 3S Kale- Zilal İnşaat- Gül Yapı-Gül İnşaat- Gül Proje- Gül Turizm- Demir İnşaat- Liv Yapı-Doğu da teklif verdi. Birçok yerde proje yürüten Emlak Konut GYO'nun kasasında 5 milyar birikti. 


BES MİLYARLIK NAKİTLE ARSA SATIN ALACAK EMLAK Konut GYO şirketin yaklaşık 5 milyar liraya ulasan nakdinin arsa alımına yönelik değerlendirilmesi için yarın itibariyle Toplu Konut idaresi (TOKİ) ile görüşmelere başlanacağını duyurdu. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, gerçekleştirilen ikincil halka arzda elde edilen 3.25 milyar liralık kaynakla birlikte şirketin nakit mevcudunun yaklaşık 5 milyar liraya ulaştığı ve bu kaynağın proje geliştirmek üzere arsa alımı için kullanılacağı hatırlatılarak; bu kapsamda  TOKİ  ile birlikte 25 Aralık itibariyle görüşmelere başlanacağı belirtildi. 


Star Gazetesi 


Geri Dön