29 / 04 / 2024

Özak-Yenigün-Delta, Kazlıçeşme arazisini 4,2 milyar TL'ye aldı!

Özak-Yenigün-Delta, Kazlıçeşme arazisini 4,2 milyar TL'ye aldı!

İstanbul’un en kıymetli arazileri arasında gösterilen Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme’de satışa çıkardığı 111 bin metrekarelik arazi, en yüksek teklifi veren ‘Özak-Yenigün-Delta’ ortaklığına 4 milyar 240 milyon lira bedelle satıldı...




Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme arazisi ihalesinde fiyat 4 milyar 240 milyon TL’ye kadar çıktı. 111 bin metrekarelik arazinin sahibi ‘Özak-Yenigün-Delta’ oldu.


İstanbul’un en kıymetli arazileri arasında gösterilen Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme’de satışa çıkardığı 111 bin metrekarelik arazi, rekor fiyata satıldı. Dün düzenlenen ihalede en yüksek teklifi veren ‘Özak-Yenigün-Delta’ ortaklığı 4 milyar 240 milyon lirayla arsanın sahibi oldu. İdarenin payı ise 1.5 milyar TL olarak açıklandı. Özak GYO’nun patronu Ahmet Akbalık, arazinin çok iyi bir lokasyonda olduğuna dikkat çekti ve arazi için uluslararası bir proje yarışması düzenleyeceklerini söyledi.


İlk teklif 1.8 milyardı

KAZLIÇEŞME ihalesinde ilk oturum 24 Aralık 2013 tarihinde düzenlenmişti.  8 teklifin geldiği ilk oturumda en yüksek teklifi Aşçıoğlu İnşaat- Nokta Yatırım ortaklığı 1.8 milyar lirayla vermişti. 4.2 milyarlık yeni teklif 2.5 kat birden yükseldi. 


Akşam


Geri Dön