27 / 04 / 2024

KDV indirimi mobilyacının yüzünü güldürdü

KDV indirimi mobilyacının yüzünü güldürdü

MOSDER Başkanı Nazif Türkoğlu, mobilya da son zamanlarda yapılan yüzde 10'luk KDV indirimi sonrasında çarkların yeniden dönmeye başladığını söyledi



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nazif Türkoğlu, mobilya da son zamanlarda yapılan yüzde 10'luk KDV indirimi sonrasında çarkların yeniden dönmeye başladığını söyledi. Nazif Türkoğlu, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde İstikbal Mobilya Mağazası'nın açılış töreninde konuştu.

TALEBE YETİŞEMİYORLAR

Türkoğlu, 'Son zamanlarda yapılan yüzde 10'luk KDV indirimi sonrası çarklar yeniden dönmeye başladı ve sektör, talebe yetişemez hale geldi' dedi.

İşten çıkartılan 10 bin kişinin geri çağrıldığını ifade eden Türkoğlu, indirimin yıl başına kadar devam etmesi halinde kalan 16 bin kişinin de tekrar işine dönebileceğini bildirdi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ise KDV indirimiyle birlikte İstikbal, Mondi ve Bellona markalarında işlerinin büyük oranda hareketlendiğini söyledi. Boydak, “Böylece 2009 yılını da krize rağmen yüzde 15 büyüyerek kapatabiliriz' dedi.
Yenişafak


Geri Dön